Zonder woorden

Camilla Gibb

Zonder woorden - Camilla Gibb
Zonder woorden achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€7,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789041405395
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's199
UitgeverijAnthos
Publicatiedatum2001

Onderwerpen

seksuel misbruik anorexia persoonlijkheidsstoornissen canadese schrijfsters psychologische roman

Flaptekst

Ik ben achttien en ik ben nog steeds niet geadopteerd. Aan hoeveel mensen heb ik het nu al gevraagd? Het begint gênant te worden. Eerst Anika en Claudio, Mevrouw Kelly en Mevrouw Rodrigues, daarna Mevrouw Lennox, mijn gymlerares, toen Mevrouw Abbey, mijn wiskundelerares, en tot slot Meneer Foster, mijn biologieleraar, die dat als een uitnodiging beschouwde om zijn tong maar in mijn mond te duwen — en daarna, nou ja, dat is nog maar sinds kort, heb ik besloten het maar op te geven.

Thelma is zes jaar. Haar ouders hebben een slecht huwelijk — ze slapen apart. De spelletjes die haar vader met Thelma doet, zijn niet leuk en brengen haar in de war, terwijl haar broertje Willy haar moeders lieveling is. Als het gezin naar Canada verhuist, smokkelt Thelma haar denkbeeldige vriendjes mee in haar koffer. Ze maakt er ook echte vrienden — de meisjes uit de buurt — maar Thelma’s leven speelt zich voor het merendeel nog altijd af in haar rijke en buitengewoon levendige fantasie. En nog steeds vraagt ze aan bijna iedere volwassene die ze tegenkomt of die haar wil adopteren… Ondanks seksueel misbruik, anorexia en een meervoudige persoonlijkheidsstoornis weet Thelma haar veerkracht, humor en verbeeldingskracht te bewaren.

Zonder woorden is een roman die afwisselend aangrijpend, verschrikkelijk en ongelooflijk grappig is. Bij vlagen doet het denken aan het werk van Jeanettte Winterson, aan The Bell Jar van Sylvia Plath en aan Eens in een brandend huis van Andrea Ashworth.

Wat zegt de pers?

‘Gibbs beschrijving van een moeilijke jeugd laat je balancerend achter tussen een lach en een gebroken hart. Zonder woorden is een boeiende reis in een bewonderenswaardige ons verlossing.’ - The Globe and Mail