Zoeken naar Nouf

Zoë Ferraris

Zoeken naar Nouf - Zoë Ferraris
Zoeken naar Nouf achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€7,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789047200147
TaalNederlands
Originele titelFinding Nou
Aantal pagina's343
Afmetingen215 x 135 x 28 mm
UitgeverijArtemis & Co
Publicatiedatum2007

Onderwerpen

Saoedi-Arabië amerikaanse schrijfsters

Flaptekst

​Woestijngids Nayir Ach-Sharqi zoekt al een week lang naar Nouf, de zestienjarige zus van zijn goede vriend Othman en de oudste dochter van een rijke Saoedische familie. Wanneer een groep bedoeïenen haar levenloze lichaam in een wadi in de woestijn aantreft, vraagt Othman aan zijn vriend Nayir en verloofde Katya de waarheid omtrent haar dood te achterhalen.

Nayirs opdracht is lastig: het is hem verboden om met Noufs zussen te praten, en de mannen in de familie lijken geen idee te hebben van het leven dat hun zus leidde. Alleen Katya, de vrijgevochten verloofde van Othman, schiet te hulp. Als laborante in een mortuarium heeft zij zich bevrijd van de voor vrouwen zo beknellende streng-religieuze tradities. Aanvankelijk voelde de zwaar gelovige Nayir zich erg ongemakkelijk in haar gezelschap, maar zijn waardering voor de doortastendheid van Katya wordt steeds groter.

De zoektocht leidt hen door het prachtige en mysterieuze Saoudi-Arabië. Langzaam ontsluieren ze het raadsel rond de dood van Nouf, terwijl Nayir worstelt met zijn religieuze overtuiging en zijn aardse verlangens naar een vrouw, en Katya de pijnlijke waarheid over haar verloofde onder ogen leert zien.

Wat zegt de pers?

Zoeken naar Nouf is een mooi geschreven en sfeervol boek dat een prachtig inzicht biedt in het gevoelsleven van de hoofdpersonen en de islamitische denkwereld.’ - Simone van der Vlugt

‘Meteen werd ik meegezogen de Arabische wereld in. De beklemming, sereniteit, maar ook de bijna ondraaglijke aantrek-kingskracht tussen Nayir en Katya is onweerstaanbaar. Zoeken naar Nouf is sexy, uitdagend en kritisch. Een moordboek en een onverbiddelijke bestseller.’ - Naima El Bezaz