DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Zilver uit de Gouden Eeuw in Antwerpen

Meerdere auteurs

Zilver uit de Gouden Eeuw in Antwerpen - Meerdere  auteurs
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: tweedehands, verkleuring boekrug, lichte slijtage aan de randen
€10,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Sinds zijn oprichting in 1954 wordt in het Provinciaal Museum voor Kunstambachten elk jaar een buitengewone zomertentoonstelling georganiseerd waarin de aandacht van het publiek wordt gevestigd op een aparte tak van de kunstambachten.

De eerste expositie in 1955 was gewijd aan het zilverwerk uit de Zuidelijke Nederlanden. Zij vormde de aanloop tot de samenstelling van een unieke collectie edelsmeedwerk met een belangrijk aandeel van stukken die door Antwerpse ambachtslieden werden vervaardigd. Vandaag wordt in het Provinciaal Museum voor Kunstambachten Sterckshof dan ook één van de beste verzamelingen in het land getoond.

Uit de kennis die in de loop der jaren werd opgebouwd en gezien de rijke schat die in het museum aanwezig is, kreeg langzaam de idee gestalte om ook een expositie te wijden aan het Antwerpse zilver uit de 16de eeuw. In die Gouden Eeuw van Antwerpen waren het vakmanschap en de stijl van onze smeden immers mee bepalend voor het edelsmeedwerk op het Europese vasteland, zodat een dergelijke tentoonstelling ongetwijfeld zal kunnen rekenen op de belangstel-ling van een internationaal publiek.

Ere-conservator Piet Baudouin, een uitstekend specialist ter zake, ondernam ter voorbereiding van dit initiatief een prospectiereis doorheen Europa, hij ging naar Moskou en New York en kon zijn museumcollega’s voor medewerking aan deze expositie winnen.

Op de tentoonstelling kunnen ruim honderd zeldzame stukken Antwerps zilver uit de 16de eeuw worden bewonderd, waaronder ook een aantal kerkelijke schatten. Omdat de meeste feestelijk overdadig zijn samengesteld, zijn ze zeer kwetsbaar. Bijgevolg werd pas onder strenge voorwaarden toestemming verleend om ze in bruikleen te geven, zodat het weinig waarschijnlijk is dat de thans samengebrachte selectie nog ooit zal worden geëvenaard.

Specificaties

ISBNgeen
TaalNederlands
Aantal pagina's155
UitgeverijRockoxhuis
Publicatiedatum1988

Onderwerpen

zilverwerk smeedkunst catalogus tentoonstelling 16de eeuw
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Ik ben heel tevreden met de geleverde boeken. Nogmaals dank voor uw vlotte bediening en reactie."
Marie-Thérèse D. uit Melle, België (9/3/2016)

"Mijn laatste bestelling heb ik vorige week in prima staat ontvangen, waarvoor mijn hartelijke dank."
Henk M. uit Hedel, Nederland (28/1/2016)

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

Maak een afspraak met De Kaft