DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Wolf Solent

John Cowper Powys

Wolf Solent - John Cowper Powys
Wolf Solent achterflap
Goodreads waardering - 0 beoordelingen
4.10
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

De jonge geschiedenisleraar Wolf Solent keert terug naar zijn geboortestreek Dorset om ‘literair assistent’ te worden van een sinistere landheer. Hij blijkt te zijn aangenomen om een chronique scandaleuse van Dorset te schrijven, een pornografisch verslag van lokale obsceniteiten. Tegelijkertijd raakt hij verstrikt in zijn liefde voor twee volstrekt verschillende vrouwen: het begeerlijke dorpsmeisje Gerda en de serene Christie. In het landschap van zijn jeugd zoekt hij zijn strikt persoonlijke ‘mythologie’.

Vol obsessieve details en seksuele lyriek beschrijft John Cowper Powys de dooltocht van Solent naar het inzicht dat hem redden moet. De innerlijke strijd die hij voert — de eeuwige strijd tussen ziel en lichaam, goed en kwaad, schijn en wezen — wordt geschilderd met filmische kracht en diepzinnige humor. Powys is de meester van de epifanie. ‘Sensuele mystiek’ noemde Simon Vestdijk de kern van zijn schrijverschap.

Volslagen buitenstaander, showman, pierrot en charlatan (zoals hij zichzelf omschreef), schiep John Cowper Powys (1872-1963) een kapitaal oeuvre van immense boeken, die diep doordringen in het mysterie van het bewustzijn. Tot zijn bewonderaars behoren Henry Miller, Glenn Gould, George Steiner, Simon Vestdijk, Willem Brakman en Elias Canetti, die hem typeerde als ‘iemand die millimeter voor millimeter onsterfelijk wordt’. Zijn werk is vergeleken met dat van Rabelais, Proust en Dostojevski.

Specificaties

ISBN9789044610895
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's745
UitgeverijPrometheus
Publicatiedatum2008

Onderwerpen

britse schrijvers
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

"Dank je wel voor het heel mooie kaartje bij de boeken !!!!!! En je persoonlijk geschreven bericht. Ik krijg het gevoel een geschenkdoos ontvangen te hebben."
Ann V. uit Oudenaarde, België (5/11/2016)

"Bedankt voor de vlotte levering en de mooie nieuwjaarswens! Ik ben blij dat mijn dochter Mette-Marit nu ook het boek Rossy, dat krantenkind kan lezen waar ik zo mooie herinneringen aan heb."
Evelyne V. uit Sint-Amandsberg, België (12/1/2017)

Maak een afspraak met De Kaft