Wij en ik

Saskia de Coster

Wij en ik - Saskia de Coster
Wij en ik achterflap
Goodreads waardering - 1796 beoordelingen
3.31
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: tweedehands, boekrug licht gekromd, net exemplaar
€7,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789044623468
TaalNederlands
Aantal pagina's394
Afmetingen213 x 137 x 37 mm
UitgeverijPrometheus
Publicatiedatum08-03-2013

Onderwerpen

vlaamse schrijfsters familiegeschiedenis

Flaptekst

Wij en ik is een briljante, scherpzinnige familieroman, vol intrigerende karakters die met veel psychologisch inzicht en mededogen opgetekend zijn. Het boek neemt de hedendaagse Europese mens de maat, en beschrijft hoe sterk familiebanden zijn.
Saskia De Coster verweeft met haar sublieme, spitsvondige pen het tragische en het komische die zowel een literaire Desperate Housewives is als een Europees antwoord op Vrijheid van Jonathan Franzen. Een magistrale kroniek van een manke familie en van deze tijd.

In een Vlaamse verkaveling, boven op een berg, woont de familie Vandersanden. De neurotische, aristocratische Mieke kamt haar tapijten en houdt intussen haar gezin en haar buren nauwlettend in de gaten. Haar echtgenoot, de selfmade man Stefaan, maakt carrière in een door schandalen geplaagd farmaceutisch bedrijf. Dochter Sarah, overbeschermd en benieuwd naar het echte leven, zoekt haar eigen weg met de middelen van haar generatie. Maar zal ook zij ten prooi vallen aan het grote familiegeheim, of kan zij in haar eentje een oud patroon doorbreken?

Wat zegt de pers?

‘Al jaren de koppigste, grilligste en aantrekkelijkste pen van België.’ - Tom Lanoye

‘De Grote Vlaamse Roman is niet dood. Hij is zojuist geschreven door Saskia De Coster. Wij en ik is een roman die me nog lang zal blijven achtervolgen. IJzersterk en onvergetelijk.’ - Herman Koch

‘Teder en wreed ontrafelt Saskia De Coster de illusies van social climbers, in een roman die aantoont dat elk ongelukkig gezin nog altijd ongelukkig is op zijn eigen wijze.’ - Tommy Wieringa