Wicketts wondermiddel

Myla Goldberg

Wicketts wondermiddel - Myla Goldberg
Wicketts wondermiddel achterflap
Goodreads waardering - 1 beoordeling
3.27
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€11,50 €3,45
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789041409386
TaalNederlands
Originele taalEngels
VertalerW. Scherpenisse
Aantal pagina's338
Afmetingen216 x 141 x 31 mm
UitgeverijAnthos
Publicatiedatum10-11-2005

Onderwerpen

historische roman amerikaanse schrijfsters vertaalde romans

Flaptekst

Lydia is een Iers-Amerikaanse verkoopster in een groot warenhuis, met meer ambities dan de gemiddelde jonge vrouw uit het Boston van die tijd. Het leven waar zij van droomt wordt werkelijkheid als ze Henry Wickett ontmoet, een verlegen student medicijnen en telg uit een intellectuele familie.
Ze trouwen en Henry zet zijn zinnen op het verwezenlijken van zijn droom: ‘Wicketts wondermiddel’, een soort medicijn dat je per postorder kunt bestellen en dat bedoeld is om mensen gelukkig te maken. Dan doet de Spaanse griep zijn intrede, wat het leven van het jonge stel onherroepelijk verandert. Henry komt te overlijden en Lydia gaat als verpleegster werken.
In de tussentijd volgt de lezer het verhaal van de wereld van ‘QD Soda’, het illegale vervolg op ‘Wicketts wondermiddel’. Het recept is door Henry’s zakenpartner, Quentin Driscoll, gestolen om een succesvol frisdrankenimperium op te zetten.

Myla Goldberg verweeft historische feiten met fictie, waardoor een prachtig tijdsbeeld ontstaat, en ze brengt kleurrijke personages tot leven. In het bijzonder Lydia, die een even grote heldin is als Eliza, de geliefde spellingskampioen uit Myla Goldbergs vorige roman.

Wat zegt de pers?

‘Een epos dat zeker een klassieker gaat worden. Vakkundig borduurt Goldberg de verschillende onderdelen van de ingewikkelde structuur van dit verhaal aan elkaar. Deze treurige, komische en gevoelige roman overtuigt volledig. Goldberg moet gefeliciteerd worden met opnieuw een meesterwerk.’ - Library Journal

‘Prachtige historische roman [...] goed onderbouwd, verfijnd en aangrijpend.’ - Publishers Weekly

‘Met een meeslepende verhaallijn en het interessante onderwerp zal dit boek populair zijn bij de leesclubs.’ - Booklist