DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Vroeger was de toekomst beter

Reisverhalen en reportages

Carolijn Visser

Vroeger was de toekomst beter - Carolijn Visser
Vroeger was de toekomst beter achterflap
Goodreads waardering - 2 beoordelingen
3.00
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€6,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

‘Gelukkig zijn er altijd een paar journalisten die zich niets aantrekken van wat de meute bericht en zelf gaan kijken. En ze ontdekken hoe het echt toegaat in de wereld . Meteen zie je dan het verschil tussen het leven zelf en wat de intellectuele smaak daarover voorschrijft. Wie zoals Carolijn Visser blind is voor de mode, krijgt des te meer vat op de tijdgeest,’ aldus journalist Maarten Huygen in de inleiding bij dit boek.

Carolijn Visser groeide op in de schaduw van de hippie-generatie, toen het er niet zoveel toe deed hoe de wereld was, alswel hoe die zou moeten zijn. Visser probeerde deze merkwaardige jaren vast te leggen. Ze schreef over sociaalwerkers die beroepsmatig de wapens opnemen tegen de ME, over vrouwen die strandden in hun huwelijk met een moslim en door hulpverleners werden heropgevoed. Het waren decennia waarin met groot idealisme nieuwe steden en wijken werden ontworpen, maar de bewoners voelden zich er ont-heemd, de oude wijken verpauperden, jongeren raakten op drift. Ondertussen werd de heilstaat elders verondersteld, in Oost-Europa, maar in werkelijkheid werd achter het IJzeren Gordijn van hervorming gedroomd. Of Nederlandse intellectuelen bezwoeren dat communistisch China het aards paradijs was. Terwijl ook daar ongeduldig werd gewacht op het kapitalistische wonder.

In Vroeger was de toekomst beter geeft Carolijn Visser een scherpzinnig commentaar op de heersende modes in de wereld van toen en tekent zij een toekomst waarin wij nu leven.

Specificaties

ISBN9789045701134
TaalNederlands
Aantal pagina's319
UitgeverijAugustus
Publicatiedatum2004

Onderwerpen

nederlandse schrijfsters
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Vandaag het boek ontvangen, dank daarvoor. Het is voor mij speciaal omdat Ingnace Vervaet mijn schoonvader was en nu mijn dochter, zijn kleinkind, door het lezen van het boek een beter beeld kan krijgen van opa want daar weet zij helaas niet veel meer van te herinneren."
Marijke E. uit Den Haag, Nederland (19/4/2017)

"Mijn laatste bestelling heb ik vorige week in prima staat ontvangen, waarvoor mijn hartelijke dank."
Henk M. uit Hedel, Nederland (28/1/2016)

"Ik ben heel tevreden met de geleverde boeken. Nogmaals dank voor uw vlotte bediening en reactie."
Marie-Thérèse D. uit Melle, België (9/3/2016)

Maak een afspraak met De Kaft