DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Vriend van verdienste

Thomas Rosenboom

Vriend van verdienste - Thomas Rosenboom
Vriend van verdienste achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€3,50
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

De psychologische thriller Vriend van verdienste is gebaseerd op de Baarnse moordzaak, een zaak waarin drie jongens, onder wie twee rijkeluiszoontjes, veroordeeld werden wegens moord op een vierde, die te veel over ze wist. De intensiteit waarmee Rosenboom het op een torenkamer verborgen toekomstige slachtoffer beschrijft, loopt vooruit op de wurgende spanning van zijn latere bestseller Publieke werken. Dat de afloop anders is dan in de werkelijkheid doet daar niets aan af.

Thomas Rosenboom won met Publieke werken (2000) als enige schrijver voor de tweede keer de Libris Literatuur Prijs. Het boek ontving tevens de jongeren AKO Literatuur Prijs. Gewassen vlees werd in 1995 bekroond met de Libris Literatuur Prijs. Minder bekend maar even spannend is Vriend van verdienste (1985), dat aan die bestsellers voorafging. Deze roman werd zeer goed ontvangen en kreeg meteen een Duitse vertaling.

Wat zegt de pers?

Vriend van verdienste is een beangstigend fraai boek.’ - Thomas Verbogt, Arnhemse Courant

‘De voornaamste kracht van het boek is een merkwaardige, slaapwandelende trefzekerheid, die je bij voorbeeld ook in het vroege werk van Reve vindt.’ - Aad Nuis, de Volkskrant

‘Wat Rosenbooms stilistische vaardigheden betreft, kan men zeggen dat zijn taalgebruik zich nu al kan nieten met dat van het beste proza dat mij na de oorlog in ons land onder ogen is gekomen.’ - Adriaan Morden, Vrij Nederland

Specificaties

ISBN9789021479569
TaalNederlands
Aantal pagina's263
UitgeverijQuerido
Publicatiedatum2001

Onderwerpen

nederlandse schrijvers
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Dank u wel voor de snelle levering van dit prachtige boek. Het ziet er echt nog heel mooi uit! De verzendkosten vielen me ook alles mee. Heel blij mee!"
Geertje O. uit Barneveld, Nederland (22/4/2017)

"Boeken aangekomen, alles perfect in orde! Dank!"
Philippe D. uit Heusden, België (12/9/2016)

"Bedankt voor de ontvangst vandaag. Ik ben heel erg tevreden over mijn 'buit'. Ik kom zeker eind van de week nog eens langs."
Dries B. uit Gent, België (5/3/2017)

Maak een afspraak met De Kaft