DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Vreemde buren

Over de politiek in Nederland en België

Derk Jan Eppink

Vreemde buren - Derk Jan Eppink
Vreemde buren achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

Weinig landen zijn cultureel zo nauw verwant en politiek toch zo verschillend als Nederland en België. We lezen elkaars literatuur, kopen elkaars producten en kijken naar elkaars televisieprogramma’s, maar verschillen in politiek opzicht als dag en nacht. In de Tweede Kamer is het debat geordend, met de voorzitter als strenge schoolmeester: er valt geen onvertogen woord, terwijl men in de Belgische Kamer roept en tiert dat het een aard heeft. Nederlanders en Belgen gaan ook anders om met het verleden, vooral als het de Tweede Wereldoorlog betreft of de voormalige koloniën Indonesië en Kongo. Den Haag verkondigt in Europa z’n ‘domineesgelijk’, terwijl men in Brussel juist veel meer regelt via ‘kloosterintriges’. Nederland is een gecentraliseerde ambtenarenstaat waar het draait om beleid, terwijl in de Belgische particratie benoemingen de spil van het systeem zijn.

Wat zegt de pers?

‘Rake observaties.’ - de Volkskrant

‘Ik vond de lectuur van Vreemde buren boeiend.’ - Jean Luc Dehaene

‘De politieke culturen van België en Nederland zijn wel zeer verschillend en Eppink schrijft daar in detail en met gusto over.’ - Frits Bolkestein

Specificaties

ISBN9789025422486
TaalNederlands
Aantal pagina's287
UitgeverijContact
Publicatiedatum2003

Onderwerpen

Belgische politiek België nederland
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de vlotte, verzorgde levering van de bestelde boeken en de fijne, persoonlijke noot op de bladwijzer."
Cathérine P uit Sint-Truiden, België (1/5/2017)

"De eerste boeken die binnenkwamen heb ik besteld bij dekaft.be, hier zijn boeken die tweedehands zijn, maar in principe zo goed als nieuw zijn. Daardoor heb je gewoon nog mooie boeken voor een goedkoop prijsje! [...] Ik heb veel mensen gezien die zo hun twijfels hadden over dekaft.be of welke andere tweedehands boekenwinkel ook, ik wil de twijfels rondom dekaft.be uit de wereld helpen. Wat ik binnenkreeg waren gewoon splinternieuwe boeken, ze worden dus wel zorgvuldig uitgezocht. Nog een leuk puntje was dat ik er boekenleggers bij kreeg[...]. Ik raad jullie aan om snel eens een kijkje te nemen op www.dekaft.be!"
Henriet v. W. uit Buitenpost, Nederland (29/6/2016)

"Ik ben heel tevreden met de geleverde boeken. Nogmaals dank voor uw vlotte bediening en reactie."
Marie-Thérèse D. uit Melle, België (9/3/2016)

Maak een afspraak met De Kaft