Vleugellam

Randy Susan Meyers

Vleugellam - Randy Susan Meyers
Vleugellam achterflap
Goodreads waardering - 42 beoordelingen
3.69
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€8,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789047200932
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's381
Afmetingen215 x 136 x 34 mm
UitgeverijArtemis & Co
Publicatiedatum2010

Onderwerpen

debuut coming of age amerikaanse schrijfsters

Flaptekst

Hun moeder vroeg het onmogelijke, hun vader deed het ondenkbare.

De kindertijd van Lulu en Merry was altijd a verre van rooskleurig, maar op de dag voor Lulu’s tiende verjaardag verandert het leven van de zusjes op dramatische wijze. Hoewel hun vader door hun egocentrische moeder het huis is uitgegooid, staat hij op een dag aangeschoten voor de deur. Lulu durft haar vader de toegang niet te weigeren, ook al heeft haar moeder gezegd hem nooit meer binnen te laten. De confrontatie leidt tot een ruzie en een gevecht en kort daarna treft Lulu haar moeder dood op de keukenvloer aan en Merry met ernstige verwondingen in haar slaapkamer.

In de daaropvolgende jaren trachten de zussen zich staande te houden en richting te geven aan hun leven eerst in een kindertehuis, later bij joodse adoptieouders en uiteindelijk als volwassen vrouwen. Hoewel Lulu en Merry proberen het verleden te laten rusten, torsen zij ieder op hun eigen manier het drama van vroeger met zich mee in de wetenschap dat hun vader ooit weer vrijkomt.

Vleugellam is een overrompelende debuutroman die op ontroerende en schrijnende wijze duidelijk maakt hoe een traumatische jeugdervaring blijvende littekens achterlaat. Hoewel Lulu en Merry zeer verschillende keuzes maken bij het verwerken van hun verdriet, weten ze één ding heel zeker: ze zullen nooit zonder elkaar kunnen.