DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Vlaamse Retabels

Een internationale reis langs laatmiddeleeuws beeldsnijwerk

Ulrich Schafer

Vlaamse Retabels - Ulrich Schafer
Vlaamse Retabels achterflap
Goodreads waardering - 3 beoordelingen
4.67
  • Bindwijze: Hardcover
  • Conditie: ongelezen,
€30,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

De schilderijen van de Vlaamse primitieven krijgen een ereplaats in de internationale musea. De meerstemmige hemelse muziek van de Vlaamse polyfonisten staat op het hoofdprogramma van drukbijgewoonde concerten. Kastelen in Europa pronken met de schitterende Vlaamse wandtapijten… Deze hoogtepunten uit de Bourgondische periode zijn wereldbefaamd en alom bekend.
Maar naast schilders, wevers en musici waren nog andere ambachtslieden actief: beeldsnijders, metselrijsnijders, schrijnwerkers, tafereelmakers, stoffeerders en vergulders. In hun ateliers onder meer te Brussel, te Mechelen en te Antwerpen bouwden ze samen minutieus aan altaarstukken of retabels. Die werden vanuit de Bourgondische Nederlanden per schip en over land naar alle uithoeken van Europa vervoerd.

Vlaamse retabels. Een internationale reis langs laatmiddeleeuws beeldsnijwerk van de kunsthistorici Ria De Boodt en Ulrich Schäfer, specialisten terzake, is zonder meer een standaardwerk over deze meesterwerken. Het toont de retabels zoals u ze nog nooit eerder zag. Johan Geleyns, topfotograaf gespecialiseerd in kunstopnames, reisde door Vlaanderen en het buitenland om met de meest geavanceerde apparatuur deze kunstwerken in al hun pracht vast te leggen. De combinatie van de boeiende tekst en de verbluffende illustraties zorgen voor een sensationeel lees- en kijkavontuur. Een niet te missen geschenkboek.

Ria De Boodt en Ulrich Schäfer zijn beiden gebeten door het onderwerp: al jaren zijn retabels hun studieobjecten. Ze reisden heel Europa af om de retabels te besturen, verbanden te legen, de omstandigheden waarin de werken ontstonden te onderzoeken… Twee onderzoekers met een passie realiseerden een uniek boek. Een standaardwerk zonder meer.

Specificaties

ISBN9789058264855
TaalNederlands
Aantal pagina's298
Afmetingen320 x 260 x mm
UitgeverijDavidsfonds
Publicatiedatum04-10-2007

Onderwerpen

middeleeuwen houtsnijwerk retabels
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Beste Leen, Het boek werd me zopas geleverd ! Bedankt voor de uitstekende service en de wel zeer snelle verzending !"
Michel G. uit Belcastel et Buc, Frankrijk (27/6/2016)

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

"Zo professioneel!"
Natacha P. uit Sint-Niklaas, België (25/6/2016)

Maak een afspraak met De Kaft