DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Vierduizend jaar geleden

Het leven van 2000-1000 v. Chr.

Geoffrey Bibby

Vierduizend jaar geleden - Geoffrey Bibby
Vierduizend jaar geleden achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

In de periode tussen 2000 en 1000 voor Chr. vonden enkele van de bekendste gebeurtenissen uit de historie van de mensheid plaats. Het is het millennium van Stonehenge, van de beschavingen op Kreta en in het dal van de Indus, van de Trojaanse oorlog en de Exodus, van Abraham, Toetanchamon, Mozes, Saul en Simson. Ieder heeft deze namen gehoord - en toch blijft de historie van dit tijdperk vaag als een chaos aan verhalen, zonder onderling verband.
Vierduizend jaar geleden plaatst de gebeurtenissen zo in hun tijd dat duidelijk blijkt wat er gelijktijdig op verschillende plaatsen op onze aardbol gebeurde. Daartoe heeft Geoffrey Bibby deze uitgave opgedeeld in vier boeken. Stapsgewijs worden zo de duizend jaren onthuld en komt de lezer in aanraking met belangrijke ontdekkingen, die ons leven tot op heden beïnvloeden: de ontwikkeling van het alfabet door de Feniciërs, de kunst van het ijzersmeden, de eerste aanzetten van filosofieën waarin de mens centraal staat (Chou), enzovoort. Een vlot leesbare synthese van een imposante periode in de wereldgeschiedenis.

De beeltenis op het omslag stelt Aimertnebes, een priesteres van Amon, voor. Het beeldje, dat een hoogte heeft van 48 centimeter, is tussen 2000 en 1800 voor Christus vervaardigd en is vermoedelijk afkomstig uit Thebe.
De ogen zijn ingelegd en omlijnd met brons. Men is er bijna zeker van dat de zwarte, losse pruik niet voor dit beeld gemaakt is, omdat hij te groot is.
Het beeld bevindt zich in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden, dat het omstreeks 1820 uit de verzameling Anastasy uit Egypte aankocht.

Specificaties

ISBN9789029098410
TaalNederlands
Aantal pagina's368
UitgeverijMeulenhoff
Publicatiedatum1980

Onderwerpen

oudheid
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de supersnelle zending van het boek. Wat een service!"
Guy S. uit Berlaar, België (7/8/2016)

"Dank voor de snelle levering, is al binnen. Boek blijkt nieuw, ben heel tevreden."
Ad P. uit Ruurlo, Nederland (27/8/2016)

"Vandaag het boek ontvangen, dank daarvoor. Het is voor mij speciaal omdat Ingnace Vervaet mijn schoonvader was en nu mijn dochter, zijn kleinkind, door het lezen van het boek een beter beeld kan krijgen van opa want daar weet zij helaas niet veel meer van te herinneren."
Marijke E. uit Den Haag, Nederland (19/4/2017)

Maak een afspraak met De Kaft