DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Verzameld werk 3

Abel J. Herzberg

Verzameld werk 3 - Abel J. Herzberg
Verzameld werk 3 achterflap
Goodreads waardering - 0 beoordelingen
0.00
  • Bindwijze: Linnen band met omslag
  • Conditie: ongelezen, lichte kastslijtage, voorts als nieuw
€12,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Abel J. Herzberg (1893-1989), een van de grootste persoonlijkheden uit de Nederlandse literatuur, was de zoon van Russisch-joodse ouders, wier herinneringen aan de pogroms zo levendig waren dat het gezin zich door de bedrieglijke rust van de volledige assimilatie niet in slaap liet sussen.
De jonge advocaat Abel Herzberg werd actief zionist en was van 1934 tot 1935 voorzitter van de Nederlandse Zionistenbond. Al heel vroeg waarschuwde hij voor het gevaar dat vanuit nazi-Duitsland dreigde. Samen met zijn vrouw Thea overleefde hij het concentratiekamp Bergen-Belsen. Kort na zijn terugkeer schreef hij voor het weekblad De Groene zeven opstellen over Bergen-Belsen die in 1946 in boekvorm werden uitgegeven onder de titel Amor fati. In 1950 verscheen Tweestromenland, het imponerende dagboek dat hij in Bergen-Belsen bijna dagelijks had bijgehouden. In hetzelfde jaar publiceerde hij zijn Kroniek der jodenvervolging, dat door zijn ingetogenheid en bijna bovenmenselijke poging tot begrip grote indruk maakte.
Herzbergs literaire werk omvat voorts enkele toneelstukken, romans en korte verhalen. Zijn charmante boek Brieven aan mijn kleinzoon over zijn Russische ouders en grootouders werd in 1964 een bestseller. ‘Ik, Moossie Cremer’ noemde’ hij zichzelf toen spottend.
In 1975 werd hem veel lof toegezwaaid voor zijn novelle Drie rode rozen die eveneens vele drukken beleefde. In dit deel 3 van het Verzameld werk zijn meer dan honderd essays, toespraken en kritieken bijeengebracht die Herzberg in de loop van zijn leven heeft geschreven.

Specificaties

ISBN9789021465890
TaalNederlands
Aantal pagina's596
UitgeverijQuerido
Publicatiedatum1996

Onderwerpen

nederlandse schrijvers
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Nog een hartelijk dank voor de gezellige boekvoorstelling van dinsdag jl. Zeker voor herhaling vatbaar."
Hilde D. uit Gent, België (3/3/2017)

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

"Mijn laatste bestelling heb ik vorige week in prima staat ontvangen, waarvoor mijn hartelijke dank."
Henk M. uit Hedel, Nederland (28/1/2016)

Maak een afspraak met De Kaft