DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Verzameld werk 2

Abel J. Herzberg

Verzameld werk 2 - Abel J. Herzberg
Verzameld werk 2 achterflap
Goodreads waardering - 0 beoordelingen
0.00
  • Bindwijze: Linnen band met omslag
  • Conditie: ongelezen, zo goed als nieuw
€12,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Op 17 september 1993 was het honderd jaar geleden dat Abel J. Herzberg, een van de grootste persoonlijkheden uit de Nederlandse literatuur, werd geboren. Hij was de zoon van Russisch-joodse ouders, wier herinneringen aan de pogroms zo levendig waren dat het gezin zich door de bedrieglijke rust van de volledige assimilatie niet in slaap liet sussen.

De jonge advocaat Abel Herzberg werd actief zionist en was van 1934 tot 1935 voorzitter van de Nederlandse Zionistenbond. Al heel vroeg waarschuwde hij voor het gevaar dat vanuit nazi-Duitsland dreigde. Samen met zijn vrouw Thea overleefde hij het concentratiekamp Bergen-Belsen. Kort na zijn terugkeer schreef hij, in zijn ingetogenheid en bijna bovenmenselijke poging tot begrip uiterst indrukwekkende Kroniek der jodenvervolging. Zijn literaire werk, verhalen, toneel, romans, brieven, ontstond eigenlijk pas daarna.

De beschrijvingen van zijn kampervaringen, Amor fati, zijn Brieven aan mijn kleinzoon over zijn Russische ouders en grootouders en zijn essays die onder ander in De Groene Amsterdammer en in het weekblad De Tijd verschenen, maakten zijn naam onder een groot publiek bekend. Abel J. Herzberg stierf in 1989, vijfennegentig jaar oud.

Specificaties

ISBN9789021465821
TaalNederlands
Aantal pagina's471
UitgeverijQuerido
Publicatiedatum1993

Onderwerpen

nederlandse schrijvers
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Vandaag is het boek aangekomen. Ik wil u hartelijk bedanken voor de moeite en het lieve kaartje."
Olaf H. uit Voorhout, Nederland (30/1/2016)

"Beide boeken werden vandaag geleverd. Prima staat. Zeer snelle service waarvoor mijn dank en waardering."
Marc H. uit Mechelen, België (30/8/2016)

"De eerste boeken die binnenkwamen heb ik besteld bij dekaft.be, hier zijn boeken die tweedehands zijn, maar in principe zo goed als nieuw zijn. Daardoor heb je gewoon nog mooie boeken voor een goedkoop prijsje! [...] Ik heb veel mensen gezien die zo hun twijfels hadden over dekaft.be of welke andere tweedehands boekenwinkel ook, ik wil de twijfels rondom dekaft.be uit de wereld helpen. Wat ik binnenkreeg waren gewoon splinternieuwe boeken, ze worden dus wel zorgvuldig uitgezocht. Nog een leuk puntje was dat ik er boekenleggers bij kreeg[...]. Ik raad jullie aan om snel eens een kijkje te nemen op www.dekaft.be!"
Henriet v. W. uit Buitenpost, Nederland (29/6/2016)

Maak een afspraak met De Kaft