• Contacteer De Kaft
  • 09 329 31 10
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)
  • WinkelmandWinkelmand: 0
Boekhandel De Kaft > Eten, drinken en koken > Kookboeken > Varkensvlees

Varkensvlees

90 recepten van de beroemdste koks van Italië

Diverse

Varkensvlees - Diverse
Varkensvlees achterflap
  • Bindwijze: Hardcover met stofomslag
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€8,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
1-8 dagen levertermijn
Verzendkost België en Nederland: € 5
Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 20
Ophalen in Gent: dinsdag tot zaterdag, 10.30 tot 18 uur

Flaptekst

Van de oren tot de pootjes - van het varken of het zwijn of hoe men het dier ook wil noemen, gaat niets verloren. Het is zelfs zo dat alles een eigen en smakelijke plaats op tafel vindt. Buiten alle definities biedt dit dier namelijk een breed scala van mogelijkheden om fantasie, streling van de tong en liefde voor de goede keuken te verenigen. Suggesties hiervoor haalt u uit 90 recepten in dit boek die zijn verzameld door enkel van de beroemdste chef-koks van Italië, zoals Ezio Santin (Antica Osteria del Ponte): Nadia Santini (Dal Pescatore); Masimo Ferrari (Al Bersagliere); Sergio Mei (Hotel Four Seasons): Alfonso Jaccarino (Don Alfonso 1890): Aimo Moroni (Aimo & Nadia) en Romano Tamani (L’Ambasciata). De creativiteit en het meesterschap van de chef-koks concentreren zich voornamelijk op de hoofdgerechten, waarvoor ze maar liefst 61 recepten leveren. Toch ontbreken hors d’oeuvres, voorgerechten en zelfs desserts niet als getuigenis van de veelzijdigheid die het smakelijke varkensvlees te bieden heeft. Bovendien doet Giuseppe Vaccarini, voorzitter van de ‘Association de la Sommerllerie Internationale’, suggesties voor wijnen die het beste passen bij de smaak van dit bijzondere vlees.

In dit boek is ook een deel gewijd aan antieke recepten, die de periode van de 16de tot de 19de eeuw omvatten en laten zien hoe lang er al een vriendschapsband bestaat tussen mens en varken, die als sinds de klassieke oudheid op elkaar aangewezen lijken te zijn. De bedoeling van dit boek is dat u een volledig overzicht krijgt van de evolutie van het gebruik van varkensvlees en zijn geschiedenis. Om die reden wordt het aangevuld met bijdragen van bekende wetenschappers en experts die het belang van dit sterke en intelligente dier in de geschiedenis van de mens benadrukken.

Specificaties

ISBN9783829016438
TaalNederlands
Aantal pagina's183
UitgeverijKönemann
Publicatiedatum14-04-1999

Onderwerpen

italiaanse keuken

Klanten vertellen

"Bedankt voor de supersnelle zending van het boek. Wat een service!"
Guy S. uit Berlaar, België (7/8/2016)

"Vandaag is het boek aangekomen. Ik wil u hartelijk bedanken voor de moeite en het lieve kaartje."
Olaf H. uit Voorhout, Nederland (30/1/2016)

"Dank u wel voor de snelle levering van dit prachtige boek. Het ziet er echt nog heel mooi uit! De verzendkosten vielen me ook alles mee. Heel blij mee!"
Geertje O. uit Barneveld, Nederland (22/4/2017)