Toj toj

Achter de schermen van het orkestbedrijf

P.W. Schilham

Toj toj - P.W. Schilham
Toj toj achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: tweedehands, zeer minieme gebruikssporen
€7,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789023677550
TaalNederlands
Aantal pagina's114
Afmetingen240 x 150 x 10 mm
UitgeverijNijgh & Van Ditmar
Publicatiedatum1983

Flaptekst

‘​Toj toj’, het betekent zo ongeveer ‘veel succes’; de musici zeggen het tegen elkaar voordat zij het podium op gaan. Het is achter de schermen van het orkestbedrijf een geliefde uitdrukking.

Wat er verder allemaal achter de schermen van het concertpodium wordt gezegd en gedaan - dat blijft een intrigerend raadsel voor menig concertbezoeker: Wat is een impresario? Verdient een solist werkelijk zoveel geld? Waarom is een concertmeester zo belangrijk? Hoe vindt een orkest een dirigent? Wie stelt de programma’s samen? En waarom staat daar vaak moderne muziek op? Wat is een sandwichprogramma? Waar zit een tutti-speler? Wat is een schnabbelaar, en een inzeper? Hoeveel keer repeteert een orkest voor concert? Hoe zit dat met subsidie? Het zijn dingen die iedereen zich tijdens een concert wel eens afvraagt.

P.W. Schilham, ruim twintig jaar actief in het Nederlands orkestleven en momenteel directiesecretaris van het Residentie-Orkest, geeft in dit boek antwoord op deze en honderden verdere vragen. In zestien in amusante stijl geschreven hoofdstukken neemt hij u mee achter de schermen van het orkestbedrijf, van waaruit hij u een verrassende blik gunt op de ‘achterkant van en orkest’, en wat daar verder nog allemaal aan vast zit. Toj toj is het eerste boek over alle fascinerende ‘in’s en out’s’ van het symfonie-orkest in ons land, ook over die waarover alleen ‘achter de schermen’ wordt gesproken. Voor elke (on)regelmatige concertbezoeker hét boek om alles in te lezen wat hij altijd al zo graag heeft willen weten.