Telegraph Avenue

Michael Chabon

Telegraph Avenue - Michael Chabon
Telegraph Avenue achterflap
Goodreads waardering - 20 beoordelingen
3.38
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789041421746
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's472
UitgeverijAnthos
Publicatiedatum2012

Onderwerpen

amerikaanse schrijvers muziek

Flaptekst

Een ode aan vergen. glorie, vinyl en de liefde

Terwijl de zomer van 2004 op zijn einde loopt, proberen zakenpartners en beste vrienden Archy Stallings en Nat Jaffe hun platenzaak van de ondergang te redden. Brokeland Records op Telegraph Avenue in Californië is het laatste bastion tegen alles wat naar vooruitgang riekt - er wordt alleen vinyl verkocht en espressomachines komen er niet in. De toonbank is een verzamelplaats en hangplek voor buurtbewoners.
Ondertussen hebben hun echtgenotes Gwen Shanks en Aviva Jaffe-Roth het druk met hun vroedvrouwenpraktijk en vechten ze tegen de heersende vooroordelen; nee, ze beoefenen écht geen voodoo. Gwen verwacht haar eerste kind en komt erachter dat haar man Archy er een affaire op na houdt. Aviva en Nat proberen hun puberzoon Julius in het gareel te houden, maar moeten lijdzaam toezien dat hij bevriend raakt met Titus, een zonderlinge jongen.
Dan opent een megastore zijn deuren en dreigt Brokeland Records van de kaart te worden geveegd. De onderlinge verhoudingen komen op scherp te staan en allemaal moeten ze kiezen: jeugddromen blijven najagen of volwassen worden.

Met Telegraph Avenue heeft Michael Chabon een great American novel geschreven over liefde, vriendschap en muziek, boordevol nostalgie. Hij bewijst hiermee opnieuw een van de beste hedendaagse Amerikaanse schrijvers te zijn.