DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


SuperSense

Waarom we in het bovennatuurlijke geloven

Bruce M. Hood

SuperSense - Bruce M. Hood
SuperSense achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, lichte kastslijtage
€7,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Het overgrote deel van de mensheid is gelovig of doet een beroep op het bovennatuurlijke. Niet iedereen gelooft in God, reïncarnatie of telepathie. Maar we hechten bijna allemaal aan symbolen als trouwringen en foto’s van overleden dierbaren, en geloven in waarden als vrijheid en rechtvaardigheid. Zijn we geïndoctrineerd door ouders, leraren, kerken en media? Of komen onze bovennatuurlijke overtuigingen elders vandaan?

In Supersense laat de Britse neurowetenschapper Bruce M. Nood zien hoe bovennatuurlijke overtuigingen ontstaan, hoe hardnekkig ze zijn, en hoe belangrijk in ons dagelijks functioneren. Volgens hem is onze neiging om in het bovennatuurlijke te geloven — onze ‘supersense’ — aangeboren. Hond baseert zich hiervoor onder meer op psychologisch onderzoek bij jonge kinderen. Onze psyche is zo ingericht dat we vanaf zeer jonge leeftijd overal verborgen patronen, krachten en essenties zien. Pogingen van auteurs zoals Richard Dawkins (God als misvatting) ons te bevrijden van bovennatuurlijke overtuigingen, hebben dus weinig kans van slagen. Sterker nog, we hebben het geloof in bovennatuurlijke waarden nodig om te kunnen samenleven.

Wat zegt de pers?

‘Een intrigerende kijk op een eigenschap van de menselijke geest, die subtiel te werk gaat maar enorme gevolgen heeft.’ - Steven Pinker

Specificaties

ISBN9789079001149
TaalNederlands
Aantal pagina's303
UitgeverijVan Halewyck
Publicatiedatum2009

  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de levering die ik vandaag ontving, zoals steeds prima materiaal voor de beste prijs."
Philippe D. uit Heusden, België (26/4/2018)

"Veel dank voor de correcte verzending, Leen. Deze middag werd het pakket door mij in ontvangst genomen. De exemplaren zijn prachtig!"
Elise H. uit Brugge, België (28/11/2015)

"Bedankt voor de vlotte levering en de mooie nieuwjaarswens! Ik ben blij dat mijn dochter Mette-Marit nu ook het boek Rossy, dat krantenkind kan lezen waar ik zo mooie herinneringen aan heb."
Evelyne V. uit Sint-Amandsberg, België (12/1/2017)

Maak een afspraak met De Kaft