Spook van weleer

De laatste kronieken van Thomas Covenant, tweede kroniek

Stephen R. Donaldson

Spook van weleer - Stephen R. Donaldson
Spook van weleer achterflap
Goodreads waardering - 1 beoordeling
3.85
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen,
€15,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ReeksDe laatste kronieken van Thomas Covenant
ISBN9789024552252
TaalNederlands
Originele taalEngels
Originele titelFatal revenant
Aantal pagina's799
Afmetingen230 x 150 x 52 mm
UitgeverijLuitingh
Publicatiedatum05-04-2009

Onderwerpen

amerikaanse schrijvers

Flaptekst

Ruim twee decennia geleden verscheen de eerste kroniek van Thomas Covenant, de Ongelovige: De vloek van Heer Veil, over een man in onze tijd, afkomstig van deze wereld, Thomas Covenant, die door zijn vrouw in de steek wordt gelaten als bij hem een reeds uitgebannen, zeldzame ziekte wordt geconstateerd. Thomas Covenant komt ten val, letterlijk, en wordt in bewusteloze toestand getransporteerd naar een wereld waar de slag om het Land woedt. Daar wordt hij gedood in het bijzijn van zijn geliefde vrouw - zowel in de echte wereld als in het Land - Linden Avery. In De runen van Aarde zette Donaldson de verhaallijn voort, nu met een hoofdrol voor Linden.

Als Spook van weleer opent, is Linden Avery nog steeds in het Land, waar ze op zoek is naar haar vermiste. Vanaf de kantelen van de vesting waar ze zich bevindt en die wordt belegerd door de naar macht hongerende Demondim, ziet Linden onverwacht haar zoon, in gezelschap van Thomas Covenant, voor een grote groep achtervolgers uit rijden. En dat terwijl zij zeker weet dat Thomas Covenant dood is en Jeremiah gevangengenomen is door de verachtelijke Heer Veil. Nog vreemder wordt het als de beiden de vesting bereiken en haar in elk opzicht afstandelijk te woord staan, haar verbieden hen aan te raken en geen enkele affectie tonen.
Een mogelijk antwoord op de vele vragen,zo ontdekt Linden, lijkt gelegen in het vinden van een geheime voorraad Aardkracht, tevens de enige manier voor haar om te overleven en ooit naar de Aarde terug te keren.

Wat zegt de pers?

​‘Deze emotionele voortzetting van de saga van Thomas Covenant biedt precies waar de fans van Donaldson op hebben gehoopt.’ - Publishers Weekly