DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Smokkelaars

Ozer Varsjavski

Smokkelaars - Ozer Varsjavski
Smokkelaars achterflap
Goodreads waardering - 1 beoordeling
2.00
  • Bindwijze: Hardcover met stofomslag
  • Conditie: ongelezen, als nieuw
€8,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Ozer Varsjavski werd in 1898 geboren in Sochaczew, een sjtetl in de buurt van Warschau, en in 1944 in Auschwitz vermoord door de nazi’s. Smokkelaars werd in 1920 uitgegeven en baarde groot opzien door haar thematiek en grove taalgebruik. Het is een bijzonder boek dat zich afspeelt in de onderwereld en de onderbuik van een Pools sjtetl en dat gezien wordt als de eerste Jiddische oorlogsroman. Smokkelaars is het twaalfde deel in de onvolprezen Jiddische Bibliotheek.

Polen, 1915. Duitsland bezet Polen en de bevolking moet tijdens de bezettingsjaren zien te overleven. In een hypernaturalistische stijl beschrijft Ozer Varsjavski in Smokkelaars het wel en vooral wee van het ‘volk zonder masker’, in de taal van de onderklasse. Het leven moet nu eenmaal geleefd worden: wellicht zijn het de sjikses die het harde leven draaglijk maken — in ieder geval vloeit de alcohol rijkelijk — in het aan morele degeneratie onderhevige sjtetl. Vaders geven hun dochters weg aan de vijand, terwijl dieven, smokkelaars, hoeren en illegale schnapsstokers de boventoon voeren. Smokkelaars biedt een ontluisterend portret van de onderbuik van het joodse sjtetl, waarin het verschil tussen mens en dier lijkt te zijn weggevallen. Alleen al de episode van Mendel en de hoer Natsja is een lyrische tegenhanger voor wat werd genoemd ‘een dodendans boven de afgrond’.

9 789050

5197

ISBN 90 5000 559 5 NUR 302 www.vassallucci.n1

Specificaties

ReeksJiddische Bibliotheek
ISBN9789050005197
TaalNederlands
Originele taalJiddisch
Aantal pagina's228
UitgeverijVassallucci
Publicatiedatum2004

Onderwerpen

poolse schrijvers Jiddische schrijvers oorlogsroman eerste wereldoorlog polen
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de vlotte levering en de mooie nieuwjaarswens! Ik ben blij dat mijn dochter Mette-Marit nu ook het boek Rossy, dat krantenkind kan lezen waar ik zo mooie herinneringen aan heb."
Evelyne V. uit Sint-Amandsberg, België (12/1/2017)

"Ik heb de boeken vandaag reeds ontvangen en ze verkeren inderdaad in een uitstekende staat - als nieuw. Bedankt voor het zeer vlotte verloop van de transactie en nog veel succes toegewenst met jou (web)winkel."
Jean-Pierre S. uit Marche-en-Famenne, België (19/4/2017)

"Dank voor zending. Het boek heb ik gisteren in goede orde ontvangen. Ik geniet er reeds van."
Yvon N. uit Breda, Nederland (23/4/2017)

Maak een afspraak met De Kaft