DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Sigmund Freud

Kind van zijn tijd

Jan Buelens

Sigmund Freud - Jan  Buelens
Sigmund Freud achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

Sigmund Freud wordt beschouwd als een der grote geesten van onze eeuw. ‘De Weense meester’ heeft een nieuwe tijd ingeluid, zijn wetenschappelijke nalatenschap heeft een geur van heiligheid gekregen. Het is een algemeen aanvaarde opvatting als zouden zijn theorieën getuigen van een ongeëvenaarde oorspronkelijkheid en genialiteit.
Dr. Jan Buelens verzet zich tegen een dergelijke visie. In zijn werk Sigmund Freud, kind van zijn tijd stelt hij dat het genie van Freud niet zozeer vervat is in een volstrekt nieuwe oorspronkelijke wetenschap, dan wel in een nieuwe - gedurfde - interpretatie van bestaande wetenschap. Daarom werd een onderzoek gedaan naar de mogelijke beïnvloedingen van Freud vanuit verschillende gebieden. De auteur situeert Freud in een tijdskader, dat te veel verwaarloosd werd, en verleent diens werk een verhelderende dimensie die van unieke betekenis is én voor de geschiedenis van de wetenschap én voor die van de psychoanalyse. Een dergelijk onderzoek was op zijn minst noodzakelijk. Deze Freud-studie loopt tot 1900; de auteur bereidt een tweede deel voor over de periode na 1900.
Dr. Jan Buelens (1932) studeerde Germaanse filologie en nadien moraalwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Gent, waar hij thans als wetenschappelijk medewerker verbonden is aan het seminarie voor moraalfilosofie en metafysica (directeur Prof. Dr. J. Kruithof). In 1970 promoveerde hij op een proefschrift over Freud.

Met een ten geleide van Prof. Dr. Leo Apostel

Specificaties

ISBN9789060090503
TaalNederlands
Aantal pagina's334
UitgeverijBoom
Publicatiedatum1971

Onderwerpen

freud psychoanalyse
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Nog een hartelijk dank voor de gezellige boekvoorstelling van dinsdag jl. Zeker voor herhaling vatbaar."
Hilde D. uit Gent, België (3/3/2017)

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

"Beste Leen, Het boek werd me zopas geleverd ! Bedankt voor de uitstekende service en de wel zeer snelle verzending !"
Michel G. uit Belcastel et Buc, Frankrijk (27/6/2016)

Maak een afspraak met De Kaft