DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Schaduwvader

Memoires

Mary Gordon

Schaduwvader - Mary Gordon
Schaduwvader achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

‘Mijn vader stierf toen ik zeven jaar was. Ik heb altijd gedacht dat dit het belangrijkste gegeven was dat er over mij te weten viel.’ In deze schrijnende memoires ontdekt een van de beste auteurs van Amerika de waarheid omtrent de geliefde, verloren vader - de schaduwvader -, de man wiens romantische beeld haar leven heeft bepaald.
Maar wie was David Gordon eigenlijk? In Mary Gordons herinnering was hij een erudiet en charmant man: een intellectueel, schrijver en uitgever. Halverwege haar leven begint zij deze dierbare herinneringen in twijfel te trekken en gaat zij op zoek naar de man wiens aanwezigheid - en afwezigheid - haar al haar hele leven achtervolgt. Gordon brengt alarmerende feiten aan het licht en ontdekt gaandeweg een toegewijde, vindingrijke en liefhebbende vader maar ook iemand die wanhopig zijn best deed de duistere zijde te verhullen van de confrontatie van de immigrant met de Amerikaanse droom. David Gordon is een man die over vele kwesties heeft gelogen, zoals over zijn geboortedatum en -plaats, zijn moedertaal, zijn familieleden en zijn opleiding. Aan het eind van de negentiende eeuw als jood geboren bekeerde hij zich tot het katholieke geloof. Hij werd literair recensent en tevens pornograaf, en voorts een hatelijke antisemiet. Naarmate er zich een realistisch portret van haar vader begint af te tekenen, beoordeelt Mary Gordon zichzelf opnieuw in het licht van deze pijnlijke ontdekkingen in dit fascinerende en openhartige boek.

Specificaties

ISBN9789026314834
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's280
UitgeverijAmbo
Publicatiedatum1997

Onderwerpen

memoires autobiografisch amerikaanse schrijfsters
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de vlotte levering en de mooie nieuwjaarswens! Ik ben blij dat mijn dochter Mette-Marit nu ook het boek Rossy, dat krantenkind kan lezen waar ik zo mooie herinneringen aan heb."
Evelyne V. uit Sint-Amandsberg, België (12/1/2017)

"Bedankt voor de ontvangst vandaag. Ik ben heel erg tevreden over mijn 'buit'. Ik kom zeker eind van de week nog eens langs."
Dries B. uit Gent, België (5/3/2017)

"Beide boeken werden vandaag geleverd. Prima staat. Zeer snelle service waarvoor mijn dank en waardering."
Marc H. uit Mechelen, België (30/8/2016)

Maak een afspraak met De Kaft