DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Renaissance in meervoud

Jozef Janssens

Renaissance in meervoud - Jozef Janssens
Renaissance in meervoud achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€9,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Magaláes bewees dat de aarde rond is, Michelangelo, Botticelli en Titiaan schiepen onovertroffen meesterwerken Vesalius stond aan de wieg van de anatomie… Op het einde van de 15de eeuw ontwaakten andere mensen: zelfbewuste duivers, ondernemers, nieuwsgierige vorsers…

Renaissance in meervoud nuanceert dezé hoera-stellingen. Want zogenaamde renaissance-verworvenheden waren niet zo nieuw. De ‘civilitas’ van Erasmus vindt een tegenhanger in de middeleeuwse hoofsheid, de terugkeer naar de Grieks-Romeinse letteren heeft een voorloper in de 12de-eeuwse belangstelling voor antieke teksten, de vreugdevolle beleving van het hiernumaals is tastbaar aanwezig zowel in het Normandische rijk van het 12de-eeuwse Sicilië als in het Florentijnse Quattrocento, de reformatie is een variant van het middeleeuwse heimwee naar radicale evangelische armoede…

Een schitterend pleidooi om de Renaissance (met hoofdletter) naar juiste proporties te herleiden en een aantal paradigma’s over cultuurgeschiedenis te herzien. Een staaltje van historische vernieuwing.

Specificaties

ISBN9789061528876
TaalNederlands
Aantal pagina's255
UitgeverijDavidsfonds
Publicatiedatum1995

Onderwerpen

renaissance
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de vlotte levering en de mooie nieuwjaarswens! Ik ben blij dat mijn dochter Mette-Marit nu ook het boek Rossy, dat krantenkind kan lezen waar ik zo mooie herinneringen aan heb."
Evelyne V. uit Sint-Amandsberg, België (12/1/2017)

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

"Bedankt voor de levering die ik vandaag ontving, zoals steeds prima materiaal voor de beste prijs."
Philippe D. uit Heusden, België (26/4/2018)

Maak een afspraak met De Kaft