Raadselkind

Annelie Botes

Raadselkind - Annelie Botes
Raadselkind achterflap
Goodreads waardering - 7 beoordelingen
4.05
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€6,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789063050603
TaalNederlands
Originele taalAfrikaans
Aantal pagina's320
UitgeverijArchipel
Publicatiedatum2002

Onderwerpen

zuid-afrikaanse schrijfsters autisme psychologische roman

Flaptekst

Wanneer haar autistische zoon verdrinkt in bad wordt Ingrid gearresteerd op verdenking van moord. Raadselkind is een aangrijpende roman over de grensoverschrijdende liefde van een moeder voor haar onhandelbare kind.

Het gezin Dorfling leidt een normaal leven. Ingrid werkt bij een bank, haar man David is chef op het postkantoor. Ze hebben twee dochters. Wanneer Ingrid opnieuw zwanger blijkt van een jongen, zijn ze dolblij. Maar dan slaat het noodlot toe. Twee dagen na zijn geboorte begint Alexander te brullen en houdt niet meer op. Hij slaapt slecht, eet niet, kijkt niemand aan en maakt iedereen bloednerveus met zijn dwangmatig gekap in huis met een beiteltje. Geen enkele arts weet raad. Het gaat van kwaad tot erger: de meisjes komen aandacht tekort, het dorp keert zich van het gezin af en David, die de situatie niet langer meer aan kan, pleegt zelfmoord. En dan, op een dag als Alexander zich weer eens vies heeft gemaakt, laat Ingrid het bad vollopen. Even gaat ze op bed liggen. Als ze terugkeert vindt ze het slappe lijf van haar zoon in bad. Hij is verdronken.

Wat zegt de pers?

‘Een boeiend en spannend verhaal. [...] Annelie heeft een waarheid beschreven, een van de diepere van het leven, waardoor je vraagtekens gaat zetten bij alles wat wij als ‘verstandig’ en ‘logisch’ zien.’ - Belinda Meuldijk