Piratenencyclopedie

Arne Zuidhoek

Piratenencyclopedie - Arne Zuidhoek
Piratenencyclopedie achterflap
Goodreads waardering - 0 beoordelingen
0.00
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€10,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 6
Verzendkost Nederland: € 8
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789059112735
TaalNederlands
Aantal pagina's200
Afmetingen250 x 130 x 20 mm
UitgeverijUitgeverij Aspekt B.V.
Publicatiedatum31-08-2006

Onderwerpen

zeerovers piraterij zeevaarders

Flaptekst

De zeerover, of piraat, is een maritieme crimineel die uitsluitend voor eigen baat werkt, iemand die zich evenveel macht aanmatigt om ter zee te roven als een vorst ter land.
Dat is de maatstaf die Arne Zuidhoek, erkend expert op het gebied van de maritieme geschiedenis, bij het samenstellen van dit persoonsregister heeft gehanteerd, het resultaat van 40 jaar onderzoek. Volgens deze strenge maatstaf is Piet Hein, een doortastend ambtenaar in dienst van de W.I.C., per se geen zeerover; en Willem van Oranje wel degelijk een uitbater van roofschepen. Van Oranje is slechts een van de vele Nederlanders die op Zuidhoeks monsterrol voorkomen, hetzij als Boekanier, als Watergeus, of als onverbeterlijke individualist
Voor het eerst zip de Nederlandse zeerovers, waaronder mannen de in hun tijd gezichtsbepalend waren voor de Nederlandse macht ter zee, uitgebreid en op overzichtelijke wijze binnen kaft verzameld. Met opmerkelijke carri s van mannen als Laurens de Graaf, Herman Breecklant en Al isseling; en vrouwen als Nellie Cuyper. Romans op zich.
Deze encyclopedie bevat tegen de 1000 familienamen van Nederlandse en Belgische zeelui die, door omstandigheden, wil of vrijheidsdrang gedwongen, zich aan de ‘verkeerde kant van de lijn’ bevonden.