DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Parijzenaars

Graham Robb

Parijzenaars - Graham Robb
Parijzenaars achterflap
Goodreads waardering - 8 beoordelingen
3.67
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, lichte kastslijtage
€8,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Niemand kent een stad zo goed als de mensen die er wonen - dus wie zouden de geschiedenis van Parijs beter kunnen vertellen dan de inwoners die er door de eeuwen heen hebben gewoond?
Graham Robb neemt ons mee van 1750 naar het nieuwe millennium en stelt ons voor aan enkelen van die inwoners, sommige beroemd, andere niet - weer andere berucht. We ontmoeten spionnen, soldaten, geleerden en alchemisten; politiecommissarissen, fotografen en filosofen, overspelige echtgenoten, moordenaars, gevangenen en prostituees. We slaan politieke en seksuele intriges gade en zijn getuige van werkelijke en zogenaamde revoluties, moordaanslagen en verscheidene al te geslaagde executies; we bezoeken ondergrondse gewelven en catacomben, genieten van het uitzicht vanaf de top van de Eiffeltoren, zijn aanwezig bij de opening van de Métro, gaan mee met Hitler op een bliksembezoek aan de Franse hoofdstad - en nog veel meer.

Parijzenaars is onderhoudend en leerzaam, geschreven met aandacht voor detail en voor het ongewone. Het is een geschiedenis en tegelijk een reisgids, maar ook gedeeltelijk een gedenkschrift, en een beetje een detective. Een boek dat in niets op een ander boek lijkt en dat je in één ruk uit kunt lezen, waar je je in kunt verliezen, af en toe rustig in kunt bladeren en waar je ook telkens weer naar terug wil keren - net als naar de stad zelf, eigenlijk.

Wat zegt de pers?

‘Als geen ander verstaat Graham Robb de kunst om achter de officiële geschiedenis te kijken, en ook voorbij de vaak gemakzuchtige en ingesleten beelden en verhalen die ons beeld van de wereld bepalen.’ - Bas Heijne, NRC Handelsblad

Specificaties

ISBN9789045099453
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's479
UitgeverijAtlas
Publicatiedatum2010

Onderwerpen

parijs britse schrijvers historische roman
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Dank u wel voor de snelle levering van dit prachtige boek. Het ziet er echt nog heel mooi uit! De verzendkosten vielen me ook alles mee. Heel blij mee!"
Geertje O. uit Barneveld, Nederland (22/4/2017)

"Bedankt voor de levering die ik vandaag ontving, zoals steeds prima materiaal voor de beste prijs."
Philippe D. uit Heusden, België (26/4/2018)

"Zo professioneel!"
Natacha P. uit Sint-Niklaas, België (25/6/2016)

Maak een afspraak met De Kaft