Over-opvoeden

Vragen we niet te veel van ons kind?

Alvin Rosenfeld

Over-opvoeden - Alvin Rosenfeld
Over-opvoeden achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789020945362
TaalNederlands
Aantal pagina's214
Afmetingen240 x 160 x 20 mm
UitgeverijLannoo Uitgeverij
Publicatiedatum10-10-2001

Onderwerpen

opvoeden

Flaptekst

Over-opvoeden. We doen het allemaal. We stellen kalenders, schema’s en to-do-lijstjes op, vullen onze agenda’s met afspraken. Druk, druk, druk. Zo ziet niet alleen ons eigen leven eruit, maar ook dat van onze kinderen. Zelfs wij, die het beste voor hebben met onze kinderen, proberen hun leven tot op de minuut te regelen. We zijn immers als de dood dat zij anders ondermaats gaan presteren. Daarom rijden we op zaterdag van de muziekschool via de zwemclub naar de gymclub. We lopen ons de benen van het lijf om onze kinderen het beste van het beste te geven.

Stop! Eigenlijk hoort opvoeden ons niet al onze energie, al onze tijd, de laatste cent uit onze portemonnee te kosten. Meer zelfs: het is gewoon niet goed, niet voor onszelf, maar ook niet voor onze kinderen en hun ontwikkeling. In dit boek gaan Alvin Rosenfeld en Nicole Wise eindelijk dat over-opvoedingsprobleem van ons te lijf. Zij leren ons hoe we de over-opvoeder in onszelf kunnen herkennen en hoe we de opvoeding die we onze kinderen geven kunnen ombouwen tot een gelukkiger en gezonder ervaring. Voor iedereen.

Alvin Rosenfeld is een gerespecteerd psychotherapeut die zijn energie verdeelt tussen twee succesvolle privé-praktijken en het schrijven van boeken. Samen met journaliste Nicole Wise schreef hij dit veelbesproken boek, dat mooie recensies kreeg bij verschijnen en een bestseller werd in Amerika.

Wat zegt de pers?

‘Een belangrijk boek, dat iedere ouder moet lezen. Wie cie knappe aanpak van Over-opvoeden volgt, vindt de vreugde en voldoening terug die centraal zouden moeten staan in iedere ouder-kindrelatie.’ - Mira Kirschenbaum