Opvoeden in de klas

Wegwijzer voor leerkrachten

Herman Van den Broeck

Opvoeden in de klas - Herman Van den Broeck
Opvoeden in de klas achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789020949162
TaalNederlands
Aantal pagina's248
UitgeverijLannoo Campus
Publicatiedatum2004

Onderwerpen

onderwijs

Flaptekst

Hoe ga je goed om met leerlingen in de klas? Een vraag die voor leerkrachten, van het primair of kleuteronderwijs tot het hoger onderwijs, een hele loopbaan lang relevant blijft. Opvoeden in de klas wil iedere lesgever helpen bij zijn of haar dagelijkse job.

Het boek beschrijft principes en technieken waarmee leerkrachten kunnen werken om hun eigen aanpak verder uit te bouwen, en besteedt ook de nodige aandacht aan een goede samenwerking met collega’s binnen de typische schoolomgeving.

Opvoeden in de klas heeft de afgelopen jaren op het nachtkastje gelegen van vele duizenden leerkrachten. In deze grondig herwerkte nieuwe editie vindt de lezer een interessant inleidend hoofdstuk over de tendensen in het onderwijs, een nieuwe beschrijving van de communicatietechnieken die leerkrachten kunnen hanteren, een aanvulling op het deel over assertiviteit met een hoofdstuk over pesten en plagen, en meer aandacht voor goede denkstijlen, ideeën over teamwork en emotionele intelligentie. Aan deze editie van het boek is ook een handige woordenindex toegevoegd.