Nachtvlinders van het Russische Rijk

José Manuel Prieto

Nachtvlinders van het Russische Rijk - José Manuel Prieto
Nachtvlinders van het Russische Rijk achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, kleine kreuk in cover
€10,00 €3,00
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789041406408
TaalNederlands
VertalerF. de Vries
Aantal pagina's319
Afmetingen216 x 137 x 29 mm
UitgeverijAnthos
Publicatiedatum01-01-2002

Flaptekst

Nachtvlinders van het Russische Rijk is een uitbundig, poëtisch en magisch boek. J. is een smokkelaar op de rafelige grens tussen Oost- en West-Europa, waar hij zijn brood verdient met handel in de overgebleven rotzooi van het ineengestorte communisme. Hij heeft een illegale opdracht aangenomen om een zeldzame Russische vlinder te vangen, en hij besluit die te gebruiken om V., zijn Russische geliefde zonder paspoort, terug te smokkelen naar haar moederland. Net over de grens, in de haven van Odessa, verlaat ze hem, en reist J. alleen verder naar hun afgesproken bestemming, een klein dorpje aan de Zwarte Zee. Dan begint ze hem brieven te sturen, en hij wacht, zoekend naar het antwoord waardoor de vlinder in zijn net en V. terug in zijn leven zal komen.

Nachtvlinders van het Russische Rijk is een bitterzoet liefdesverhaal, een internationale intrige en de speurtocht van een man naar de perfecte liefdesbrief. Hiermee vestigt José Manuel Prieto (Havana, 1962) zich in één klap als een schrijver met internationale allure, en het boek wordt dan ook in tien landen vertaald. Prieto woont tegenwoordig met zijn vrouw en dochter in Mexico-stad en is naast schrijver hoogleraar Russische geschiedenis.

Wat zegt de pers?

‘Een indrukwekkende prestatie van een Ijver die duidelijk een overvloed aan talent heeft.’ New York Times

‘Het is alsof Thomas Pynchon, Graham Greene en Milan Kundera hebben samengewerkt met Nabokov aan een scenario voor Woody Allen.’ - Kirkus Reviews