DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Muzikale ommegang

G. Van Ravenzwaaij

Muzikale ommegang - G. Van Ravenzwaaij
Muzikale ommegang achterflap
  • Bindwijze: Linnen band
  • Conditie: tweedehands, in uitstekende conditie
€12,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Niet álle componisten en niet álle composities zijn in dit boek besproken. Toch is door ernstig en zeer toegewijd overleg met de medewerkers een zo goed, en zo ruim mogelijk beeld gegeven van de componisten en hun werken. Als regel zijn de meest gangbare composities gekozen of die, welke van betekenis zijn voor een toekomstige kennismaking. Of ook wel moest een werk behandeld worden, dat als een schakel in de muziekontwikkeling beschouwd kan worden. Het kan vanzelfsprekend worden geacht, dat het uitgebreide repertoire van vele componisten niet toeliet ál hun werken te bespreken ; de voornaamste zijn behandeld, terwijl voor het ontbrekende in de karakteristiek een algemeen oriënterend beeld is gegeven.
In die toelichtingen is gestreefd naar eenvoud en bevattelijkheid; door ieder naar zijn eigen inzicht. De lezer moet vertrouwd raken met het gebruik van het boek; het boek moet groeien in de kring der lezers. Door hun wenken en wensen kunnen in de volgende uitgaven de toelichtingen steeds vollediger worden gemaakt.
Het is onjuist te veronderstellen, dat men met dit boek alle kennis der muziek kan verwerven. Slechts de noodzakelijkste elementen zijn geboden. Met de kennis hiervan zal men evenwel gemakkelijker en gretiger grijpen naar andere studies en boekwerken van specialistische aard.
Een persoonlijk woord van bijzondere dank mag ik niet achterwege laten voor de hartelijke samenwerking met de medewerkers in België, die zulk een groot aandeel hebben gehad in deze muzikale samenwerking met Nederland ; deze band van muzikale voorlichting moge groeien tot een band van muzikale ontwikkeling. Ook de medewerkers uit andere landen een woord van dank voor hun bijzondere ijver bij de samenstelling van dit boek.

Specificaties

ISBNSKU 117009
TaalNederlands
Aantal pagina's619
UitgeverijBigot & Van Rossum
Publicatiedatum1955

Onderwerpen

muziekgeschiedenis componist
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"De eerste boeken die binnenkwamen heb ik besteld bij dekaft.be, hier zijn boeken die tweedehands zijn, maar in principe zo goed als nieuw zijn. Daardoor heb je gewoon nog mooie boeken voor een goedkoop prijsje! [...] Ik heb veel mensen gezien die zo hun twijfels hadden over dekaft.be of welke andere tweedehands boekenwinkel ook, ik wil de twijfels rondom dekaft.be uit de wereld helpen. Wat ik binnenkreeg waren gewoon splinternieuwe boeken, ze worden dus wel zorgvuldig uitgezocht. Nog een leuk puntje was dat ik er boekenleggers bij kreeg[...]. Ik raad jullie aan om snel eens een kijkje te nemen op www.dekaft.be!"
Henriet v. W. uit Buitenpost, Nederland (29/6/2016)

"Bedankt voor de levering die ik vandaag ontving, zoals steeds prima materiaal voor de beste prijs."
Philippe D. uit Heusden, België (26/4/2018)

"Boeken aangekomen, alles perfect in orde! Dank!"
Philippe D. uit Heusden, België (12/9/2016)

Maak een afspraak met De Kaft