Mussolini

Peter Neville

Mussolini - Peter Neville
Mussolini achterflap
Goodreads waardering - 2 beoordelingen
3.60
  • Bindwijze: Hardcover met stofomslag
  • Conditie: tweedehands, nieuwstaat
€22,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 6
Verzendkost Nederland: € 8
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789085714774
TaalNederlands
Aantal pagina's327
Afmetingen235 x 160 x 35 mm
UitgeverijHistorisch Nieuwsblad
Publicatiedatum2015

Flaptekst

Deze heldere biografie volgt Mussolini’s ontwikkeling van socialistisch journalist tot felle nationalist, en de uiteindelijke werdegang tot zijn executie in 1945. Meeslepend beschrijft historicus Peter Neville hoe Mussolini’s grootse ambities voor Italie struikelden over gevestigde belangen. En hoe zijn ego hem verleidde tot militaire avonturen die desastreus uitpakten.

Neville kijkt met frisse blik naar Mussolini en plaatst de fascistische beweging in het Italie van het Interbellum. Hij besteedt aandacht aan de invloeden die Mussolini vormden en gaat in op diens moeizame en fatale relatie met Hitler.

Werd Mussolini gedreven door idealisme of door politiek opportunisme? En slaagde hij erin zijn idealen over te brengen op de gewone Italianen? Nooit werd het land zo fascistisch als il Duce had gedroomd, maar toch is zijn invloed ook in het moderne Italie nog groot.

Wat zegt de pers?

‘Peter Neville staat bekend als een uiterst betrouwbare kenner van de periode voor de Tweede Wereldoorlog. Hij schrijft met autoriteit en heeft een benijdenswaardig talent om ingewikkelde onderwerpen helder en boeiend te presenteren. Dat geldt ook voor deze biografie van Mussolini: een compact en deskundig verslag, en meeslepend als een avonturenroman.’ - Anthony Lentin, Wolfson College