Meneer Mac en ik

Esther Freud

Meneer Mac en ik - Esther Freud
Meneer Mac en ik achterflap
Goodreads waardering - 18 beoordelingen
3.64
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789023487890
TaalNederlands
Originele taalEngels
VertalerIneke Lenting
Aantal pagina's320
Afmetingen216 x 137 x 27 mm
UitgeverijUitgeverij De Bezige Bij b.v.
Publicatiedatum03-11-2014

Onderwerpen

britse schrijfsters eerste wereldoorlog vriendschap charles rennie mackintosh historische roman

Flaptekst

​Het is 1914. Thomas Maggs, de zoon van de plaatselijke kastelein, woont met zijn familie in een dorpje aan de kust van Suffolk. Het leven is rustig en wordt bepaald door de seizoenen, de visvangst en het boerenwerk. Tot op een dag een geheimzinnige Schot in het dorp arriveert. Mac - zo noemen de dorpelingen hem als ze in het café over hem fluisteren, - vertoont eigenaardig gedrag: hij trekt er op de vreemdste uren op uit om bloemen te bestuderen en tuurt vanaf het strand over de golven alsof hij naar een teken speurt.
Mac is beter bekend als de architect Charles Rennie Mackintosh, en voor Thomas wordt hij algauw een bron van fascinatie en verwondering. Juist als de vriendschap tussen Thomas en Mac begint op te bloeien, verklaart Engeland Duitsland de oorlog. De zomergasten verlaten het dorp en voor hen in de plaats komen regimenten soldaten op doortocht naar België. Naarmate het oorlogsgeweld zwaarder op de kustgemeenschap drukt, worden de dorpelingen wantrouwender jegens Mac.

In dit gevoelige, meeslepende verhaal over een onwaarschijnlijke vriendschap schetst Esther Freud een levendig portret van een gemeenschap aan het thuisfront tijdens de Eerste Wereldoorlog, en van een man de een van de briljantste miskende kunstenaars van zijn generatie was.

Wat zegt de pers?

​‘Freud is een moderne literaire zeldzaamheid: een geboren verhalenverteller, poëtisch maar nooit overdadig, bedachtzaam maar nooit opzichtig.’ - The Times

‘Een weergaloos begenadigd schrijfster.’ - The New York Times Book Review

‘Het lezen van Esther Freuds rustige, authentieke stem is niet alleen een genot, maar ook een noodzaak.’ - Jonathan Coe