Meetkunde

Facetten van de planimetrie en stereometrie

J.M. Aarts

Meetkunde - J.M. Aarts
Meetkunde achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: tweedehands, zo goed als nieuw
€20,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789050410601
TaalNederlands
Aantal pagina's386
Afmetingen238 x 167 x 18 mm
UitgeverijEpsilon Uitgaven
Publicatiedatum2000

Flaptekst

​Meetkunde is een nuttig vak met veel toepassingen. Maar wat de studie van de meetkunde zo boeiend maakt is het gevoel van verwondering dat je telkens overkomt: waarom gaat een drietal bijzondere lijnen door één punt, waarom liggen er zoveel bijzondere punten op één cirkel? Het gevoel van: wat zit de wereld van de wiskunde toch mooi in elkaar.

Het doel van dit boek is het geven van een toegankelijke presentatie van de meest voorkomende begrippen van de vlakke meetkunde en de elementaire ruimte-meetkunde. Een aantal hoofdstukken kunnen onafhankelijk van elkaar worden gelezen, dit is in de inleiding aangegeven. Er is veel ruimte gegeven aan bewijzen maar het is ondoenlijk om alles te bewijzen, althans in dit bestek. Ruim twee honderd opgaven en aanwijzingen nodigen uit om mee te denken over de stof.

Prof.dr. J.M. Aerts werd in 1938 geboren te Sittard, studeerde wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde aldaar op een onderwerp uit de topologie bij J. de Groot. Hij was gedurende het jaar 1966-‘67 werkzaam aan het M.I.T. in de V.S. van Amerika en is sinds 1967 verbonden aan de Technische Universiteit te Delft, eerst als lector, sinds 1973 als hoogleraar. Zijn publicaties betreffen de topologie, aanvankelijk compactificatie- en dimensietheorie, tegenwoordig ook topologische dynamica. Zijn eerste hobby is tennis.