Meer zuurs dan zoet

Refreinen & rondelen van Anna Bijns

Herman Pleij

Meer zuurs dan zoet - Herman Pleij
Meer zuurs dan zoet achterflap
Goodreads waardering - 2 beoordelingen
2.50
  • Bindwijze: Linnen band met omslag
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€12,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789044621259
TaalNederlands
Aantal pagina's267
Afmetingen234 x 158 x 28 mm
UitgeverijPrometheus
Publicatiedatum2013

Flaptekst

Anna Bijns, levend en werkend in het Antwerpen van de zestiende eeuw, behoort tot de meest vooraanstaande auteurs van de Lage Landen. Vandaag de dag is haar werk weinig bekend, maar in haar eigen tijd werden haar teksten breed verspreid.

Ze is zelfs de eerste schrijver die dankzij de drukpers tot grote roem steeg. Alles wat ze in haar stad meemaakte, onderwierp ze aan haar even scherpe als humoristische pen: gefrustreerde liefde, het droevige lot van pantoffelhelden en de noodzaak om zich te ontspannen met de hilarische nonsens van het volksfeestrepertoire. Ingewikkelde rijmschema’s, alliteraties en neologismen geven haar teksten een onweerstaanbare cadans, terwijl die subtiel georkestreerde passie toch heel natuurlijk blijft overkomen.

De uitgekozen refreinen en rondelen worden in hun oorspronkelijke vorm gegeven. Onder aan de bladzijde loopt een prozavertaling in modern Nederland mee, bij wijze van ondertiteling. In een kort nawoord wordt nog wat algemene informatie gegeven, tezamen met een enkele toelichting per tekst.