DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Lycidas

Christoph Marzi

Lycidas - Christoph Marzi
Lycidas achterflapLycidas achterflap
Goodreads waardering - 21 beoordelingen
3.83
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€10,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Als de kleine Emily Laing in het holst van de nacht kennismaakt met een sprekende rat die ook nog eens van adel blijkt te zijn, beseft ze dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Maar ach, veel slechter kan het niet worden. Emily groeit namelijk onder erbarmelijke omstandigheden op in het weeshuis van dominee Dombey, een eersteklas naarling die het weeshuis in een van de armste wijken van Londen met harde hand leidt.
Emily’s grote avontuur begint pas goed als een weerwolf een kind uit het weeshuis ontvoert. Met de hulp van haar beste vriendin, een alchemist die Wittgenstein heet en zijn medestrijder voor de goede zaak, de elf Mauritius Melkwit, gaat ze op zoek naar de dader. Onder de stad Londen ontdekken ze een tweede stad, een fantastische stad, die door de vreemdste wezens wordt bevolkt. Door de engelen uit de bijbel bijvoorbeeld, maar ook door wezens en personen uit andere religies. Door de Egyptische god Anubis en grootkanselier van Kensington. Ze maakt bovendien kennis met verschillende historische personen, zoals Jack the Ripper. Algauw wordt het Emily duidelijk dat er meer op het spel staat dan het leven van een ontvoerd weeskind. De heren Vos en Wolf, moordenaars van professie, laten daar geen twijfel over bestaan, en zíj evenmin, mevrouw Sneeuwitroze - alias Lilith, de beeldschone demon die een ontzettende hekel aan kinderen heeft.
Hoe het ook zij, van Emily’s oorspronkelijke plan om op zoek te gaan naar haar verdwenen vader en moeder, komt niet zo heel veel terecht…

Dit boek is in de kern een speurtocht naar afkomst, naar eigen identiteit - een speurtocht die van alle tijden is.
Centraal in dit aangrijpende en avontuurlijke verhaal staat de kleine Emily, die op zoek is naar haar verdwenen vader en moeder. Tijdens die onderzoekingstocht ontdekt ze onder de stad Londen een tweede stad, een fantastische stad, die door de vreemdste wezens wordt bewoond.

Wat de innemende Emily net zo gedenkwaardig maakt als Tolkiens Frodo, is haar gedreven zoeken naar de waarheid. Wat Emily met Rowlings Harry Potter gemeen heeft, is dat ze haar avonturen beleeft in een wereld die naast de onze bestaat.

Wat zegt de pers?

​‘Christoph Marzi schildert een fascinerende mythische wereld vol vergeten en tegelijk springlevende wezens. Verleden en heden worden één.’ - Markus Heitz

‘Niemand die van eersteklas fantasy-romans houdt kan om Christoph Marzi heen.’ - Bild am Sonntag

Specificaties

ReeksLuitingh fantasy
ISBN9789024529452
TaalNederlands
Originele taalEngels
Originele titelLycidas
Aantal pagina's749
Afmetingen228 x 149 x 51 mm
UitgeverijLuitingh
Publicatiedatum19-05-2009

Onderwerpen

duitse schrijvers contemporaine fantasy
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"De eerste boeken die binnenkwamen heb ik besteld bij dekaft.be, hier zijn boeken die tweedehands zijn, maar in principe zo goed als nieuw zijn. Daardoor heb je gewoon nog mooie boeken voor een goedkoop prijsje! [...] Ik heb veel mensen gezien die zo hun twijfels hadden over dekaft.be of welke andere tweedehands boekenwinkel ook, ik wil de twijfels rondom dekaft.be uit de wereld helpen. Wat ik binnenkreeg waren gewoon splinternieuwe boeken, ze worden dus wel zorgvuldig uitgezocht. Nog een leuk puntje was dat ik er boekenleggers bij kreeg[...]. Ik raad jullie aan om snel eens een kijkje te nemen op www.dekaft.be!"
Henriet v. W. uit Buitenpost, Nederland (29/6/2016)

"Dank voor de snelle levering, is al binnen. Boek blijkt nieuw, ben heel tevreden."
Ad P. uit Ruurlo, Nederland (27/8/2016)

"Vandaag is het boek aangekomen. Ik wil u hartelijk bedanken voor de moeite en het lieve kaartje."
Olaf H. uit Voorhout, Nederland (30/1/2016)

Maak een afspraak met De Kaft