Liedteksten

1974 - 2001

Bob Dylan

Liedteksten - Bob Dylan
Liedteksten achterflap
Goodreads waardering - 5 beoordelingen
4.40
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789038890227
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's521
UitgeverijNijgh & Van Ditmar
Publicatiedatum2007

Onderwerpen

liedteksten

Flaptekst

​Bob Dylan, geboren op 24 mei 1941 als Robert Allen Zimmerman in Duluth, Minnesota, geldt als de belangrijkste liedjesschrijver van de twintigste en eenentwintigste eeuw. Zijn invloed is onmetelijk, en groeit nog steeds. Zijn tweede langspeelplaat, The Freewheelin’ Bob Dylan werd door The Beatles grijsgedraaid op hun Parijse hotelkamer toen George Harrison er op een dag in januari 1964 mee kwam aanzetten: ‘De inhoud van de teksten, en die hele houding!’
De inhoud van de teksten is waar dit boek over gaat. Van On a Night Like This tot Sugar Baby, van Hurricane tot Make You Feel My Love staan ze hier verzameld, in het origineel en in een zingbare Nederlandse vertaling, die een heel nieuw licht werpt op de liedjes.
Sinds zijn autobiografische Kronieken hoeft er niet meer aan te worden getwijfeld dat Dylan een groot schrijver en stilist is. Deze verzamelde liedteksten, van 1974 tot 2001, zullen dat nogmaals onderstrepen. Om te zingen, te lezen, te bestuderen en misschien ook eindelijk meer inzicht te krijgen in die veelgeroemde inhoud!