DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Leven & lot

Vasili Grossman

Leven & lot - Vasili Grossman
Leven & lot achterflap
Goodreads waardering - 207 beoordelingen
4.44
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

Leven & lot is een meesterlijk, breed opgezet epos over de verschrikkingen van de Russische Tweede Wereldoorlog en de slag om Stalingrad, naar het voorbeeld van Tolstojs Oorlog en vrede. Vasili Grossman is een schrijver die in geen enkele ideologie meer gelooft, maar elk van zijn hopeloos in het leven verstrikte personages het voordeel van de twijfel geeft.

De lezer leeft mee met Mostovskoj, de bejaarde bolsjewiek van het eerste uur die in Duitse krijgsgevangenschap even hard vasthoudt aan zijn onbuigzame overtuigingen als aan zijn leven; met Ljoedmila, de vitterige echtgenote van hoofdpersoon Viktor Scrum, die nadat hor zoon gestorven is hor man, dochter en moeder verwaarloost; en met Nikolaj Krymov, de doorgewinterde partijfunctionaris die de hypocrisie en de terreur van de partij pas begint te doorzien als hij er zelf het slachtoffer van wordt.

Grossman beschrijft op onvergetelijke wijze het leven van gewone, bange mensen die door de staat en hun tijd — het ‘lot’ — verleid worden tot allerlei kleine, banale vormen van verraad.

Bijna een halve eeuw na Grossmans dood werd Leven & lot eindelijk internationaal ontdekt, en unaniem onthaald als een meesterwerk.

Wat zegt de pers?

‘De kracht van Grossmans werk (en dit is een verpletterend indrukwekkende roman) ligt in zijn begrip van zowel de vele vormen van menselijke bitterheid als de zeldzame wonderen van goedheid.’ - Times Literary Supplement

Specificaties

ISBN9789050188968
TaalNederlands
Originele taalRussisch
Aantal pagina's957
UitgeverijBalans
Publicatiedatum2008

Onderwerpen

russische schrijvers tweede wereldoorlog
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de ontvangst vandaag. Ik ben heel erg tevreden over mijn 'buit'. Ik kom zeker eind van de week nog eens langs."
Dries B. uit Gent, België (5/3/2017)

"Dank je wel voor het heel mooie kaartje bij de boeken !!!!!! En je persoonlijk geschreven bericht. Ik krijg het gevoel een geschenkdoos ontvangen te hebben."
Ann V. uit Oudenaarde, België (5/11/2016)

"Ik heb de boeken vandaag reeds ontvangen en ze verkeren inderdaad in een uitstekende staat - als nieuw. Bedankt voor het zeer vlotte verloop van de transactie en nog veel succes toegewenst met jou (web)winkel."
Jean-Pierre S. uit Marche-en-Famenne, België (19/4/2017)

Maak een afspraak met De Kaft