Leo Castelli en zijn kunstenaarskring in New York

Annie Cohen-Solal

Leo Castelli en zijn kunstenaarskring in New York - Annie Cohen-Solal
Leo Castelli en zijn kunstenaarskring in New York achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, enkele kleine vlekjes op boekrand
€28,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789025435561
TaalNederlands
VertalerInge Kok
Aantal pagina's607
Afmetingen230 x 150 x 50 mm
UitgeverijAtlas-Contact
Publicatiedatum27-05-2011

Onderwerpen

hedendaagse kunst

Flaptekst

Leo Castelli is de ontdekker van schilders als Robert Rauschenberg, Roy Lichtenstein en talloze andere popart- en abstract-expressionistische kunstenaars. Hij was een pionier op het gebied van de hedendaagse kunst en werd nerveus als hij langer dan twee weken geen nieuw genie ontdekt had.
Leo Castelli emigreerde in 1941 van Triëst naar New York en opende zestien jaar later een kunsthandel. Aan het begin van de jaren tachtig was zijn onderneming uitgegroeid tot een netwerk van de belangrijkste galeries van de wereld. Cohen-Solal schetst het bewogen leven van deze enigmatische figuur, die aan de basis stond van de heden-daagse kunst.

Annie Cohen-Solal is geboren in Algerije en heeft in Frankrijk gestudeerd. Ze kwam naar New York in 1989, ontmoette daar Leo Castelli en bouwde een innige vriendschap met hem op. Ze woont in New York, Parijs en Cortona.

Wat zegt de pers?

‘Haar eerdere, befaamde biografie over Jean-Paul Sartre was onder meer zo aantrekkelijk omdat zij de ambitie had om de levensloop van Sartre, geboren in 1905, te verbinden aan het verhaal van de 20ste eeuw. [...] Castelli’s leven laat zich schetsen langs lijnen van het interbellum in Midden-Europa, het opkomende fascisme in Italië, WO II, maar vooral de naoorlogse decennia in de Verenigde Staten.’ - Joost Zwagerman in NRC Handelsblad