DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Kunst en antiek

Schilderijen, zilverwerk, meubelen, beeldhouwwerk, etnische kunst

Meerdere auteurs

Kunst en antiek - Meerdere  auteurs
Kunst en antiek achterflap
  • Bindwijze: Hardcover
  • Conditie: tweedehands, zo goed als nieuw
€8,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

„Kenners Antwoorden”, voor velen reeds een wekelijks terugkerende must in De Standaard, Het Nieuwsblad en De Gentenaar, voor anderen een nog onbekende Kunst en Antiek-rubriek.
Een selektie uit meer dan duizend, ons door privé-personen voorgelegde kunst- en antiekvoorwerpen maakte het ons mogelijk een waardevol naslagwerk te maken over het Vlaamse antiekpatrimonium in privé-bezit. Een selektie waar men overigens niet enkel oog had voor „de” kultuurhistorisch unieke voorwerpen. Ook voorwerpen, die typerend waren voor hun restauratie en/of konservatie, alsook niet autentieke stukken en zelfs subtiele vervalsingen weerhielrlen onze aandacht. Vragen zoals: wie was H. Schouten en J. Lambaux, hoe onderscheidt men massief zilveren van verzilverde vorwerpen, wat is het onderscheid Iussen de Lodewijk XV, Loclewijk XVI, Louis Napoleon en de neo-Loclewijkstijlen, waar vindt de Art Nouveau zijn oorsprong,... Een klaar en duidelijk antwoord vindt u in Kunst en Antiek elke vrijdag in onze kranten.

De geselekteerde voorwerpen werden in navolging van de artikelenreeks onderverdeeld in vijf tema’s: schilderijen, zilverwerk, meubelen, beeldhouwwerk en etnische kunst. ln 1989 wordt deze temalijst aangevuld in Krantengroep De Standaard. De onderwerpen zijn Kristal, Oude Wapens, Oostm Porselein, Schilderkunst, Curiosa,... Voor elk van deze tema’s beschikten wij over een afzonderlijk team van deskundigen, dat wij samenstelden op basis van hun specializaties. Om de objektiviteit en de hoge kwaliteit te kunnen waarborgen, deden we een beroep op de verantwoordelijken van nationaal en internationaal gereputeerde zoals het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis Brussel, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium, Stedelijke en Provinciale Musea van Antwerpen, Gent en Brugge, R.U. Gent. Bovendien riepen we ook de hulp in van onafhankelijke specialisten en restaurateurs, van wie de dagelijkse ervaring voor ons een onvervangbare informatiebron was. Het resultaat beoordeelt u zelf…

Specificaties

ISBNgeen
TaalNederlands
Aantal pagina's137
UitgeverijDe Standaard
Publicatiedatum1989

Onderwerpen

antiek
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Vandaag is het boek aangekomen. Ik wil u hartelijk bedanken voor de moeite en het lieve kaartje."
Olaf H. uit Voorhout, Nederland (30/1/2016)

"Dank je wel voor het heel mooie kaartje bij de boeken !!!!!! En je persoonlijk geschreven bericht. Ik krijg het gevoel een geschenkdoos ontvangen te hebben."
Ann V. uit Oudenaarde, België (5/11/2016)

"Ik heb vandaag de boeken in prima staat en stevige verpakking ontvangen, waarvoor hartelijk dank!"
Frans L. uit Heusden-Zolder, België (21/5/2016)

Maak een afspraak met De Kaft