Keizers van het Colosseum

Vespasianus, Titus en Domitianus

Anton Van Hooff

Keizers van het Colosseum - Anton Van Hooff
Keizers van het Colosseum achterflap
Goodreads waardering - 11 beoordelingen
3.00
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€15,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789026327421
TaalNederlands
Aantal pagina's303
Afmetingen215 x 135 x 26 mm
UitgeverijAmbo | Anthos
Publicatiedatum2014

Flaptekst

Met het Colosseum bezorgden de drie Flavische keizers Rome een monument voor altijd. Vespasianus, zijn twee zoom Titus en Domitianus vormden de eerste echte keizerdynastie.

De kwarteeuw van het Flavische keizerschap was vol dramatische gebeurtenissen: de Joodse Oorlog, burgeroorlogen, de opstand van ‘onze’ Bataven, stadsbranden, een pestepidemie, de ondergang van Pompeii door de uitbarsting van de Vesuvius en de bloedige spelen bij de inwijding van het Colosseum. Het bouwwerk staat symbool voor het beleid van de Flaviërs. Van Hooff beschrijft hun woelige levens, en laat zien dat zij met recht de keizers van het Colosseum genoemd worden.

Anton van Hooff was hoofddocent klassieke geschiedenis aan de Universiteit Nijmegen. Sinds zijn pensionering doceert hij nog regelmatig klassieke talen aan het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Hij schrijft voor diverse kranten en tijdschriften, en geeft lezingen over onderwerpen uit de klassieke geschiedenis. Van zijn hand verschenen eerder Nero & Seneca, Athene, Marcus Aurelius en Klassiek.