DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Kaart voor verdoolde geliefden

Nadeem Aslam

Kaart voor verdoolde geliefden - Nadeem Aslam
Kaart voor verdoolde geliefden achterflap
Goodreads waardering - 6 beoordelingen
3.78
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

Het begon met hoop op een betere toekomst: Shamas en zijn vrouw Kaukab verlaten Pakistan en emigreren naar Engeland om een beter leven voor zich-zelf en hun drie kinderen te verkrijgen. Ze komen terecht in een Noord-Engelse industriestad die onder de immigranten bekendstaat als Dasht-e-Tanhaii, ‘de woestijn der eenzaamheid’. Shamas is boekhandelaar en raadgever van de gemeenschap. Hij tracht zich aan zijn nieuwe vaderland aan te passen. Maar zijn vrouw probeert krampachtig de Pakistaanse tradities in ere te houden en veroordeelt de losse wijze waarop hij zijn islamitische plichten vervult. Angst dat haar kinderen zo zullen worden als goddeloze blanken beheerst heel haar denken. En dan worden Jugnu, de broer van Shamas, en zijn vriendin Chanda ver-moord. Chanda’s broers hebben een gewelddadig einde gemaakt aan deze in hun ogen zondige relatie. Het is een moord die zowel Shamas en Kaukab als de gemeenschap verdeelt. Een gemeen-schap waarin de moskee een even centrale als ontluisterende rol speelt.

Kaart voor verdoolde geliefden is een aangrijpende roman over migratie en immigratie, over de islam en het westen, over thuis en elders. Nadeem Aslams portret van Shamas, Kaukab en hun kinderen is even pijnlijk als ontroerend. In gloedvol lyrisch proza wordt hun eenzaamheid beschreven, evenals de verscheurdheid tussen familietradities en de wereld waarin ze leven.

Wat zegt de pers?

‘Nadeem Aslam laat werkelijk een opwindend nieuw geluid horen: levendig en trefzeker, ongeremd en ambitieus.’ - Salman Rushdie

Specificaties

ISBN9789045850511
TaalNederlands
VertalerN. Miedema
Aantal pagina's447
Afmetingen231 x 151 x 40 mm
UitgeverijMouria
Publicatiedatum06-09-2004

Onderwerpen

britse schrijvers migranten
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Dank je wel voor het heel mooie kaartje bij de boeken !!!!!! En je persoonlijk geschreven bericht. Ik krijg het gevoel een geschenkdoos ontvangen te hebben."
Ann V. uit Oudenaarde, België (5/11/2016)

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

"Ik heb vandaag de boeken in prima staat en stevige verpakking ontvangen, waarvoor hartelijk dank!"
Frans L. uit Heusden-Zolder, België (21/5/2016)

Maak een afspraak met De Kaft