Jacques Brel

De definitieve biografie

René Seghers

Jacques Brel - René Seghers
Jacques Brel achterflap
Goodreads waardering - 9 beoordelingen
3.67
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789089242297
TaalNederlands
Aantal pagina's512
UitgeverijHoutekiet
Publicatiedatum2012

Flaptekst

Dit is de meest complete biografie over Jacques Brel, de chansonnier die als geen ander gevoelens van verlangen, hartstocht en pijn wist over te brengen. Doordat er nieuwe bronnen beschikbaar zijn gekomen, bevat dit boek nieuwe feiten. Auteur René Seghers heeft zijn succesvolle biografie Jacques Brel - Leven en liefde uit 2003 uitgebreid met onder andere het verhaal over de zoon van Brel en het verhaal van de echte Marieke uit Brels gelijknamige chanson. Ook volgde hij de laatste reis van de Askoy II, de boot waarop Jacques Brel vele gelukkige momenten kende in zijn laatste levensjaren. Verder in dit boek veel aandacht voor de platen van Brel zelf en andere artiesten die Brelchansons op hun repertoire namen.

Jacques Brel - De definitieve biografie bevat een levendig en met feiten onderbouwd verslag van Brels kleurrijke, gepassioneerde leven. Zijn onomwonden keuze voor het chanson, zijn levenslust, zijn neiging tot confronteren, de affaires die hij had, zijn optredens, zijn films, zijn passies als vliegen en zeilen, het gevecht om zijn erfenis en… de duizenden artiesten die sinds 1954 zijn muziek vertolkten, alles komt in dit boek aan bod.

• Uniek en compleet overzicht van het leven van Brel
• Nieuwe feiten en unieke foto’s
• Het ongelofelijke verhaal van Brels boot
• Complete en volledig geïllustreerde discografieën
• Een top-10 van beste Brelcovers

Dit boek wordt ondersteund door een website waar onder meer een uitgebreid, actueel en becommentarieerd overzicht te vinden is van alle artiesten die Brelchansons gecoverd hebben.