In de handen van mensen

2000 jaar Christus in kunst en cultuur

Peter Schmidt

In de handen van mensen - Peter Schmidt
In de handen van mensen achterflap
  • Bindwijze: Linnen band met omslag
  • Conditie: tweedehands, zo goed als nieuw
€10,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789058260475
TaalNederlands
Aantal pagina's270
UitgeverijDavidsfonds
Publicatiedatum2000

Flaptekst

0p 7 april van het jaar 30 werden voor de muren van Jeruzalem drie joden gekruisigd. Twee van hen zijn anoniem gebleven. De derde heette Jesjoea en was afkomstig uit het kleine dorpje Nazaret. De naakte feiten uit Jezus’ leven werden snel bekleed met een gewaad van beelden. Dat begint in de evangeliën en loopt door in de beeldende kunst. De beelden van Jezus zijn ontelbaar: Christus aan het kruis, de Zoon van God in de kerststal, de Heiland op mozaieken, het Lam Gods bij de Vlaamse primitieven… Onze kennis van Jezus gaat altijd via het beeld dat anderen zich van hem gevormd hebben. Jezus komt tot ons, overgeleverd in de handen van mensen.

In de handen van mensen is een uitzonderlijk meesterwerk. Aan de hand van honderden hoogtepunten uit de schilderkunst illustreert de eminente bijbelexegeet Peter Schmidt hoe de voorstelling van Christus door de eeuwen heen veranderde. In alle belangrijke stijlperioden duidt de auteur op geniale manier de relatie tussen maatschappelijke en artistieke evolutie. Hij toont een zelden geziene Christus, als hoeksteen van een wereldcultuur en als oogverblindend voorwerp van devotie en meditatie.

De auteur put met verve uit de werken van ‘s werelds meest vermaarde kunstenaars. ‘Het Laatste Oordeel’ van Michelangelo, ‘De Kruisafneming’ van Rubens, ‘De Heilige Familie’ van Rembrandt… staan naast even aangrijpende werken van onbekende meesters. De afbeeldingen van uitzonderlijk hoog niveau leiden tot artistieke verwondering en kunstzinnige verrassing. Door zijn oogstrelende illustraties en knappe vormgeving is In de handen van mensen ook een indrukwekkend geschenkboek.