Ik verkoop, dus ik besta

Inleiding tot de principes van mental selling power

Willem Verbeke

Ik verkoop, dus ik besta - Willem Verbeke
Ik verkoop, dus ik besta achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789026728143
TaalNederlands
Aantal pagina's165
Publicatiedatum1998

Onderwerpen

verkoopstechnieken verkoop

Flaptekst

Een verkoper mag dan nog zoveel taken hebben en voorzien zijn van een fraaie functietitel, de kern van zijn bestaansrecht is nog altijd zijn vermogen te kunnen verkopen. Tegelijkertijd impliceert dit dat hij vele malen in de week het woordje “nee- te horen krijgt, in allerlei facetden. “Nee”- tegen zijn voorstel, zijn advies, zelfs tegen zijn persoon. Hij wordt kortom keer op keer afgewezen.

Nu wordt niemand graag afgewezen, ook een verkoper niet. Toch zijn er verkopers die daar uitstekend mee weten om te gaan en daar juist lering uit trekken. Anderen daarentegen weten zich er geen raad mee en kunnen uiteindelijk zelfs een burn-outsyndroom krijgen.

Er zijn talloze boeken geschreven over het verkoopvak en er zijn legio cursussen waar verkopers de nodige methoden en technieken worden bijgebracht. Zeldzaam echter zijn de publicaties waarin de hoofdrolspelers van het vak - de verkopers - wordt geleerd om te gaan met al hun gevoelens, emoties en angsten.

In dit boek gaal Willem Verbeke in op deze emoties waarbij de vraag centraal slaat waarom de ene verkoper wel succesvol is en de andere niet. Hij poneert de stelling dat succes in de verkoop in hoge mate afhangt van de hoeveelheid “mental selling power” waarover de verkoper beschikt en verder weet te ontwikkelen. Mental setting power houdt in dat de verkoper in staat is een duidelijk omlijnd “orginisatie-zelf” (de belangrijkste doelen die hij wil bereiken) te ontwikkelen en kracht ontleent aan de afwijzingen en tegenslagen in zijn vak.