Hotel New Hampshire

John Irving

Hotel New Hampshire - John Irving
Hotel New Hampshire achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789026950384
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's490
UitgeverijAgathon / Weep
Publicatiedatum1984, vijfde druk

Onderwerpen

amerikaanse schrijvers

Flaptekst

Het uiterst originele en verbijsterende relaas van het tumultueuze leven van het gezin Berry. Vader en moeder Berry zijn de eigenaars van Hotel New Hampshire. Frank is hun oudste zoon en zijn jeugd wordt beheerst door zijn homoseksualiteit. Frarmy is het oudste meisje. Wanneer ze zestien is, wordt ze verkracht door drie quarterbacks van het plaatselijke voetbalteam. Ze zal later op een zeer bijzondere en verfijnde manier wraak nemen op een van haar verkrachters.
John is het derde kind en de verteller van het verhaal. Zijn liefde voor Franny is een ware obsessie voor hem; een euvel dat zij op haar eigen vindingrijke manier weet te verhelpen. Lilly is de tweede dochter en zij lijdt aan dwerggroei. Geestelijk probeert ze te groeien door tg gaan schrijven. Ei is het jongste zoontje, dol op verkleedpartijen, en hardhorend.
In Wenen runt het gezin opnieuw een hotel, dat overdag bewoond wordt door anarchisten die de Opera willen opblazen en dat ‘s nachts benut wordt door hoeren en hun klanten. Mede-eigenaar van het etablissement is Freud, een jood die in de oorlog blind is geworden, en hij wordt geholpen door Susie de beer. Susie is zo lelijk dat ze zich altijd in een berepak hult en zo als geleidebeer voor Freud fungeert. Freud en vader Berry weten te verhinderen dat de anarchisten de Opera opblazen ...