Hoppa!! Hemel op paarden

Basisboek voor jonge manegeruiters en andere paardenliefhebbers

Sandra Goudriaan

Hoppa!! Hemel op paarden - Sandra Goudriaan
Hoppa!! Hemel op paarden achterflap
  • Bindwijze: Hardcover
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€6,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789052103815
TaalNederlands
IllustratorM. van der Schaar
Aantal pagina's112
Afmetingen254 x 174 x 12 mm
UitgeverijTirion Natuur
Publicatiedatum01-01-2000

Onderwerpen

paarden paardenboeken ruitersport

Flaptekst

Hoppa!! Hemel op Paarden is een praktisch basisboek voor iedereen die veel van paarden houdt en graag wil leren paardrijden. De beginnende paardenliefhebber en startende ruiter wordt stap voor stap uitgelegd hoe je met paarden om moet gaan en op welke manier je goed leert paardrijden. De leermethode in dit boek stemt overeen met die van de 250 Nederlandse maneges die bij de Federatie van Nederlandse Rijscholen zijn aangesloten. Bij al deze FNRS-maneges staan veiligheid en verantwoord paardrijden hoog in het vaandel.

In dit boek wordt aandacht besteed aan wat je naast dressuurrijden nog meer kunt Ieren op een manege, bij welke klusjes je allemaal behulpzaam kunt zijn, hoe je angst kunt overwinnen, je kunt voorbereiden op de (eerste) paardrijles, en hoe je paarden het beste verzorgt. Ook worden er veiligheidstips in gegeven en zijn alle rijbaanregels op een rijtje gezet. Voor iedereen die graag een paardenberoep wil is een hoofdstuk gewijd aan de diverse opleidingsmogelijkheden.

Frank en Nikki la Croix hebben niet alleen meegewerkt aan dit boek, maar zijn tevens de presentatoren van het tv-programma Hemel op Paarden. Nikki is begonnen met paardrijden op een manege en rijdt momenteel dressuur op het niveau Prix St. Georges; daarnaast studeert zij in Deurne. Frank is opgegroeid op de manege van zijn ouders en heeft een ORUN instructeurs opleiding gevolgd. Nu neemt hij als springruiter deel aan nationale en internationale wedstrijden. Beiden trainen dagelijks in de Surprise Stables van Henny Huisman, de vader van Nikki, alwaar de meeste foto’s in dit boek zijn gemaakt.