DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Hitchcock presenteert griezelverhalen

Boeiende verhalen voor urenlang leesgenot

Meerdere auteurs

Hitchcock presenteert griezelverhalen - Meerdere  auteurs
Hitchcock presenteert griezelverhalen achterflap
  • Bindwijze: Hardcover
  • Conditie: tweedehands, verkleuring kaft en papier, net boek
€4,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Alfred Hitchcock werd geboren in Londen op 13 augustus 1899. In 1920 maakte hij voor het eerst kennis met de filmindustrie. Hij werkte mee aan verschillende films, o.a. als scenarioschrijver. Hij leerde het vak verder in Duitsland, waar hij Alma die later zijn vrouw zal worden, leerde kennen. De eerste film die hij zelf draaide, was «The Lodger» die bij het publiek direct een geweldig succes kende. Zijn eerste suspense-film was «Blackmail». Vanaf dat ogenblik is het woord «suspense» onafscheidelijk verbonden met de naam van Hitchcock. In 1939 besloot Hitchcock zich in de Verenigde Staten te vestigen. Zijn beste film uit die tijd was «Rebecca» naar het beroemde boek van Daphne du Maurier. Hiervoor kreeg hij in 1940 de Oscar. Hij werkte met de allergrootste vedetten: James Stewart, Gary Grant, Montgomery Clift, Grace Kelly, Ingrid Bergman, Doris Day, Kim Novak, Tony Perkins, enz.
De suspense-films van Hitchcock onderscheiden zich van andere films in dit genre. Zijn films spelen nooit in een gangster-millieu. De figuren die in de films van Hitchcock in een moordzaak betrokken worden, zijn alledaagse mensen, die op geen enkele grond voorbestemd zijn om een rol te spelen in een dergelijk avontuur. Het meest typische voorbeeld daarvan is «De man die te veel wist», waarin een doorsnee Amerikaan verwikkeld raakt in een fantastische spionage-zaak. Hierdoor bereikt Hitchcock dat elke toeschouwer zich nauw betrokken voelt bij wat de hoofdpersoon overkomt.

Specificaties

ISBN9789024316595
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's253
UitgeverijZuidnederlandse Uitgeverij
Publicatiedatum1977

  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de ontvangst vandaag. Ik ben heel erg tevreden over mijn 'buit'. Ik kom zeker eind van de week nog eens langs."
Dries B. uit Gent, België (5/3/2017)

"Dank voor de snelle levering, is al binnen. Boek blijkt nieuw, ben heel tevreden."
Ad P. uit Ruurlo, Nederland (27/8/2016)

"Bedankt voor de vlotte levering en de mooie nieuwjaarswens! Ik ben blij dat mijn dochter Mette-Marit nu ook het boek Rossy, dat krantenkind kan lezen waar ik zo mooie herinneringen aan heb."
Evelyne V. uit Sint-Amandsberg, België (12/1/2017)

Maak een afspraak met De Kaft