DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Het ware verhaal van de Kelly-bende

Peter Carey

Het ware verhaal van de Kelly-bende - Peter Carey
Het ware verhaal van de Kelly-bende achterflap
Goodreads waardering - 5 beoordelingen
3.82
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€8,50 €4,25
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

‘Ik heb mijn eigen vader verloren ton in 12 jr oud was en weet wat het is om op te groeien met leugens en stilte lieve dochter van me je ben nou nog te jong om een woord te begrijpen van was ik schrijf maar dit verhaal is voor jou en zal geen enkele leugen bevatten ik mag branden in de hel als ik lieg.’ Zo begint Ned Kelly, de beroemdste struikrover van Australië, zijn levensverhaal aan zijn dochter te vertellen. De jonge Ned wordt door zijn moeder in de leer gedaan bij de beroemde struikrover Harry Power, die hem de fijne kneepjes van het vak bijbrengt. De overvallen op postkoetsen leveren echter maar een paar pond en heel veel glazen knikkers op. nadat Ned in aanraking is gekomen met de politie, trekt hij zich terug in de bergen, waar zijn jongere broer Dan, Joe byrne en Steve hart zich bij hem voegen. Als de politie erop uittrekt om hen te doden, schiet Ned uit noodweer de agenten neer en is de Kelly-bende een feit. Hun reputatie wordt definitief bevestigd als Ned, een soort Robin Hood, de buit van twee bankovervallen onder de bevolking verdeelt. Hierna raakt de bende meer en meer in conflict met de autoriteiten, om ten slotte onafwendbaar op het tragische einde af te stevenen.

In Het ware verhaal van de Kelly-bende brengt Peter Carey de legendarische Australische schurk Ned Kelly op meeslepende en gepassioneerde wijze tot leven.

Wat zegt de pers?

‘Carey speelt zijn spel tot het eind zo beheerst en bevlogen als je van een literator van zijn kaliber verwacht.’ - de Volkskrant

‘Vol met gebeurtenissen, levendig verteld, doorspekt met humor en medeleven, bevat Het ware verhaal van de Kelly-bende zo’n beetje alles wat je van een boek kan verwachten. Bewonderenswaardig.’ - The New York Times

‘Een waargemaakte mythe.’ - The Observer

Specificaties

ISBN9789045007649
TaalNederlands
Originele taalEngels
Originele titelTrue history of the Kelly Gang
VertalerInge Kok
Aantal pagina's430
Afmetingen220 x 140 x 40 mm
UitgeverijUitgeverij Atlas Contact b.v.
Publicatiedatum15-10-2001

Onderwerpen

misdaadroman vertaalde romans Booker Prize australische schrijvers
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Ik ben heel tevreden met de geleverde boeken. Nogmaals dank voor uw vlotte bediening en reactie."
Marie-Thérèse D. uit Melle, België (9/3/2016)

"Ik heb de boeken vandaag reeds ontvangen en ze verkeren inderdaad in een uitstekende staat - als nieuw. Bedankt voor het zeer vlotte verloop van de transactie en nog veel succes toegewenst met jou (web)winkel."
Jean-Pierre S. uit Marche-en-Famenne, België (19/4/2017)

"Veel dank voor de correcte verzending, Leen. Deze middag werd het pakket door mij in ontvangst genomen. De exemplaren zijn prachtig!"
Elise H. uit Brugge, België (28/11/2015)

Maak een afspraak met De Kaft