Het volle leven

Nederlandse literatuur en cultuur ten tijde van de Republiek

René van Stipriaan

Het volle leven - René van Stipriaan
Het volle leven achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, kaft licht beschadigd
€10,00
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 6
Verzendkost Nederland: € 8
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789053339978
TaalNederlands
Aantal pagina's352
UitgeverijPrometheus
Publicatiedatum2002

Flaptekst

Lange tijd waren onze landstreken het meest bruisende en, letterlijk, het meest vrijgevochten deel van Europa. Nergens vinden we de belevenissen, idealen en verlangens uit de jaren van de Republiek levendiger weerspiegeld dan in de toenmalige gedichten, toneelstukken en verhalen.
Het volle leven toont ons vele intrigerende en soms nauwelijks bekende dimensies van de Nederlandse literatuur tussen Isso en 1800. Nooit eerder bekleedde literatuur zo’n prominente plaats in het dagelijkse leven. Het dichterlijke woord was overal: uiteraard in de rederijkerskamers en theaters, maar ook op de slagvelden en Oost-Indiëvaarders.
In Het volle leven maken we kennis met de uiteenlopendste schrijvers: geleerden en ambachtslieden, beroepsauteurs en gelegen-heidsdichters, rebellen en gezagsgetrouwen. Speciale aandacht krijgt de intense wisselwerking tussen literatuur, schilderkunst, filosofie en wetenschap. En uiteraard wordt er ingegaan op het leven en werk van de belangrijkste auteurs uit die tijd.
Het volle leven is een meeslepende en veelkleurige kroniek van het literaire leven ten tijde van de Republiek.

René van Stipriaan is neerlandicus en freelance publicist. Hij promoveerde op Nederlands toneel in de zeventiende eeuw en stelde voorts een aantal bloemlezingen samen: Ooggetuigen van de wereldgeschiedenis (samen met Geert Mak) en Ooggetuigen van de Gouden Eeuw.