Het vertrapte mysterie

gedichten

H.C. ten Berge

Het vertrapte mysterie - H.C. ten Berge
Het vertrapte mysterie achterflap
Goodreads waardering - 1 beoordeling
3.00
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€9,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789025303280
TaalNederlands
Aantal pagina's115
Afmetingen210 x 130 x 12 mm
UitgeverijSingel Uitgevers
Publicatiedatum04-05-2006

Onderwerpen

nederlandse dichters P.C. Hooftprijs

Flaptekst

‘Ik tracht het te schrijven,’ zei H.C. ten Berge ooit over poëzie. Het moge inmiddels duidelijk zijn dat de dichter in deze poging geslaagd is: in mei 2006 wordt zijn poëzie-oeuvre bekroond met de belangrijkste literaire onderscheiding die er in Nederland bestaat, de P.C. Hooftprijs.
‘Tijd is een slak in tomeloze vaart’: tijd, beweging en veran-dering staan centraal in de dichtbundel Het vertrapte mysterie. Ten Berge grijpt in zijn gedichten terug naar illustere voorgangers als Pound en Eliot, die net als hij lieten zien dat geen verhaal ooit compleet is en dat de wereld slechts fragmentarisch aan ons over-geleverd is. Dit resulteert in een bundel waarin, zoals Piet Gerbrandy het omschrijft, Ten Berge ‘citeert, verwijst, vertaalt, verknipt en monteert’. De dichter neemt ons in zijn gedichten mee op een Zuidpoolexpeditie, maar we volgen hem even gemakkelijk naar de Piazzolla-straat, waar de tango wordt gedanst en ook de woorden voor het oog van de lezer aan een langzame en sensuele dans beginnen. De bundel werd in het najaar van 2005 uitgeroepen tot Poëzieclubkeuze.

Hans ten Berge is geboren in 1938. Zijn oeuvre bestaat uit dichtbundels, novellen, romans, vertalingen en essays. In 1998 werd zijn werk bekroond met de Constantijn Huygensprijs. Zijn recentste roman, Blauwbaards ontwaken, werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

Wat zegt de pers?

‘Weelde van taal en beelden.’ - NRC Handelsblad

‘H.C. ten Berge heeft met zijn poëzie, met zijn uitlatingen, met zijn essays en romans, en met zijn redactionele werk voor het tijdschrift Raster in de jaren zestig en zeventig, de Nederlandse poëzie geopend naar werelden waarvoor tot dan toe geen oog was.’ - Juryrapport P.C. Hooftprijs